«Ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε το εισόδημα της μεσαίας τάξης»

Για οικονομική καταστροφή της μεσαίας τάξης από τη Ν.Δ. και μικρή βελτίωση της θέσης της επί ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, επικαλούμενος στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στα όσα ανέφερε για τα μεσαία στρώματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή του συνέντευξη στην τηλεόραση του Alpha.

«Επί ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε το εισόδημα της μεσαίας τάξης»

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει: «Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε χτες ότι θα αποζημιώσει τα μεσαία στρώματα για τις απώλειες που είχαν από την κυβέρνησή μας. Αλλά έκανε πως δεν διάβασε τους αριθμούς για την καταστροφή της μεσαίας τάξης από τη ΝΔ και τη μικρή έστω βελτίωση της θέσης της από το 2015 και μετά. Του θυμίζω: Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το 2011 έως το 2014 κατά 5.258 ευρώ. Τα έτη 2015-16 αυξήθηκε κατά 146 ευρώ. Το 2018 η αύξηση αναμένεται σαφώς μεγαλύτερη λόγω και της ανάπτυξης».

Επίσης σε άλλη χθεσινοβραδινή του ανάρτηση ο υπουργός Οικονομικών είχε σχολιάσει την αναφορά του κ. Μητσοτάκη, στην ίδια συνέντευξη στον Alpha, ότι «η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα χωρίς διακρίσεις ανοικτό για όλους τους Έλληνες».

«Φαντάζομαι με την ίδια έννοια που το ξενοδοχείο Ριτζ στο Λονδίνο ανοίγει τις πόρτες του όχι μόνο για τους πλούσιους, αλλά και για τα μεσαία και λαϊκά στρώματα», ήταν το δηκτικό σχόλιο του κ. Τσακαλώτου.

Δείτε και την ανάρτηση: