ΙΝΤΙΜΕ

Τσιάρας: «Ξεκάθαρα κατά της συμφωνίας με τα Σκόπια η ΝΔ»

Την ξεκάθαρη –όπως είπε- εναντίωση της ΝΔ στην συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 140,9 FΜ»  ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τσιάρας.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση της Ντ. Μπακογιάννη για το όνομα Βόρεια Μακεδονία ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι «Θα συζητούσαμε για το όνομα, αν και εφόσον υπήρχαν όλες οι άλλες προϋποθέσεις, τις οποίες είχαμε θέσει. Το ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και απόψεις φαντάζομαι είναι θεμιτό και λογικό, ο καθένας έχει το δικαίωμα να το βλέπει από τη δική του πλευρά, εγώ βλέπω την πλευρά του εθνικού μας συμφέροντος. Το εθνικό μας συμφέρον δυστυχώς ξεπουλήθηκε αυτή τη χρονική στιγμή από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο».

«Για εμάς», εξήγησε ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, «έπρεπε αυτή η συμφωνία να ξεκινήσει από άλλη βάση και με εντελώς διαφορετικά δεδομένα στο τραπέζι και είναι κάτι το οποίο το αναλύσαμε και στη συζήτηση που έγινε στο ελληνικό κοινοβούλιο, πριν να πάρει τις συγκεκριμένες ψήφους των κοινοβουλευτικών ομάδων του κυρίου Καμμένου και του κ. Τσίπρα, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτό που φτάσαμε τελικά και να υπογραφεί η συμφωνία την επόμενη μέρα το πρωί, στις Πρέσπες».

«Ο. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς εκχώρησαν τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα»

«Το πλέον σημαντικό που ήταν να μην εκχωρηθεί κάτι που συνδέεται άμεσα με την πατρίδα μας, την Ελλάδα, τη Μακεδονία, που δεν είναι τίποτε άλλο από τη μακεδονική ταυτότητα, δηλαδή τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα, με έναν χαρακτηριστικά εύκολο τρόπο δόθηκε από τον κ. Κοτζιά και τον κ. Τσίπρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα», επισήμανε.

«Η ΝΔ είπε ότι το όνομα θα το συζητούσε εφόσον υπήρχαν όλες οι προηγούμενες προϋποθέσεις. Οι προηγούμενες προϋποθέσεις δεν υπάρχουν, αυτό είναι η αλήθεια. Το γεγονός ότι η κυβέρνησή διά του κ. Τσίπρα του κ. Καμμένου και του κ. Κοτζιά εκχώρησαν την μακεδονική ταυτότητα στη γειτονική χώρα των Σκοπίων για εμάς είναι λόγος για να μη γίνεται καμία απολύτως συζήτηση, είναι πάρα πολύ απλά τα πράγματα κι είναι κάτι που ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή» ξεκαθάρισε ο κ. Τσιάρας.

«Κοροϊδεύουν τους Έλληνες»

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ υποστήριξε ότι «κοροϊδεύουν τους Έλληνες πολίτες, ο κ. Καμμένος δίνει στήριξη σε μία κυβέρνηση για να υπογράψει μια συμφωνία με την οποία ο ίδιος διαφωνεί, από την άλλη πλευρά ο κ. Τσίπρας δεν σέβεται ούτε τους πολίτες της Μακεδονίας, ούτε βεβαίως του Έλληνες πολίτες».

«Πρέπει να υπήρχε κάποιου είδους παρασκήνιο»

Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση της φερόμενης εμπλοκής Ρώσων διπλωματών στα συλλαλητήρια κατά τη συμφωνίας Ελλάδας- ΠΓΔΜ , αλλά και την αναφορά του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ ότι Έλληνες επιχειρηματίες υποκίνησαν βέβαια επεισόδια στα Σκόπια, ο κ. Τσιάρας ανέφερε:

«Αυτό που έχουμε δει ως δημοσιεύματα είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα. Εντάσσεται και σε όλη την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί με τους Ρώσους διπλωμάτες […] Εκτιμώ και λυπάμαι που το λέω ότι πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους παρασκήνιο, το οποίο προφανώς υποτιμά και τη γενικότερη στάση της ελληνικής κυβέρνησης […] Οι αναφορές του κ. Ζάεφ εμένα κατά κάποιον τρόπο με προσβάλλουν και πρέπει σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό να διερευνηθεί και να δούμε αν όντως υπάρχει τέτοιου είδους εμπλοκή, με ερωτηματικά σε σχέση με τον χειρισμό των Ρώσων διπλωματών και βεβαίως με ζητήματα, τα οποία κάποια στιγμή πρέπει να τα απαντήσουν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα ο κ. Τσίπρας και ο κ.Κοτζιάς.

Δυστυχώς κι εδώ επαναλαμβάνεται η ελαφρότητα των χειρισμών που δείχνει η κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα και σε όλα τα επίπεδα, είτε πρόκειται για υψηλή πολιτική, είτε πρόκειται για χαμηλή πολιτική».