ΙΝΤΙΜΕ

Τυπικό το θέμα Λιβάγια για ΑΕΚ, στο τέλος της σεζόν υπογράφει

Μπορεί η παραμονή του Σέρχιο Αραούχο να είναι πάρα πολύ δύσκολη, αλλά ο έτερος φορ της ΑΕΚ θα ρίξει… άγκυρα στην ομάδα. Η απόφαση για την αγορά των δικαιωμάτων του από τη Λας Πάλμας είναι ειλημμένη και το θέμα θα κλείσει και τυπικά στο τέλος της σεζόν.

Υπογράφει τον Ιούνιο

Η «Ένωση» έχει ήδη αποφασίσει να κάνει χρήση της οψιόν αγοράς 1,8 εκατ. ευρώ (έχει δικαίωμα να το κάνει ως τις 15 Ιουνίου) και από τη στιγμή που θα αποκτήσει τα δικαιώματα του παίκτη αυτόματα θα τεθεί σε εφαρμογή και η τριετής συμφωνία που έχει με τον Κροάτη φορ. Οι δύο πλευρές έχουν προσυμφωνήσει για ετήσιες αποδοχές 700.000 ευρώ, χωρίς τα μπόνους, ενώ στο deal υπάρχει πρόβλεψη και για ρήτρα ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Άγνωστο είναι αν οι «κιτρινόμαυροι» θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τη Λας Πάλμας και για τον Αραούχο. Η ισπανική ομάδα είναι σχεδόν βέβαιο πως θα υποβιβαστεί, ωστόσο ορίζει την τύχη του Αργεντινού φορ, αλλά και την τιμή του.

Σε αντίθεση με το περσινό καλοκαίρι, η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει τον «Τσίνο» μέχρι τα τέλη Αυγούστου, αφού υπάρχει η μεγάλη ευκαιρία της συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League. Έτσι εφόσον δεν διαφανεί «παράθυρο» απόκτησης του Αραούχο εγκαίρως, τότε θα στραφεί σε άλλες λύσεις και ήδη έχει γίνει το πρώτο ψάξιμο στην αγορά.

Αν δεν είναι εφικτό να μείνει ο Αραούχο, θα γίνει προσπάθεια απόκτησης φορ ανάλογης κλάσης με ένα πολύ ευσεβές μπάτζετ που θα διαθέσει η διοίκηση για την κάλυψη του κενού.