«Τόλκας-Μωραΐτης ήταν σε αναζήτηση… καρέκλας»

Σφοδρή επίθεση εναντίον των δύο πρώην στελεχών του Κινήματος Αλλαγής τα οποία έλαβαν υπουργικό θώκο μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, εξαπέλυσε κατά την διάρκεια ραδιοφωνικής τους συνέντευξης, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Σε συνέντευξή του στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104.6, ο Μ. Χριστοδουλάκης, ανέφερε ότι τα δύο πρώην στελέχη του ΚΙΝΑΛ Μωραΐτης και Τόλκας, αναζητούσαν θέσεις εντός της παράταξης, αφήνοντας αιχμές πως μόλις δεν πραγματοποιήθηκαν οι επιθυμίες τους, αναζήτησαν «καρέκλα» αλλού.

«Μετά την υπουργοποίηση των Μωραΐτη-Τόλκα έφτασε η στιγμή να τα πούμε όλα: ο κ.Τόλκας ζήτησε πέρυσι να γίνει Γραμματέας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ μετά το Συνέδριο 2018 και απερρίφθη. Του έγινε η πρόταση για τη θέση του Γραμματέα του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στη συνέχεια ζήτησε να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας και επίσης απερρίφθη. Και για όλους αυτούς τους λόγους ζήτησε να βρει καρέκλα αλλού», τόνισε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ.

Όσον αφορά τον νυν υφυπουργό Μεταφορών, ο Μ. Χριστοδουλάκης, κατήγγειλε ότι «ο κ. Μωραΐτης ήθελε να γίνει μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της παράταξης μας, αίτημα που απερρίφθη, έκτοτε απείχε επιδεικτικά και γι’ αυτό απομακρύνθηκε από τη θέση του Γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας. Όταν του προτείναμε να μπει στο ψηφοδέλτιό μας, το αποδέχθηκε. Ωστόσο όταν διαπίστωσε ότι ήταν δύσκολη η εκλογή του, αποφάσισε να αποσυρθεί, ώστε να αναζητήσει στέγη εύκολης ‘υπουργοποίησης’.

Ο Θάνος Μωραΐτης οφείλει να εξηγήσει τι εννοούσε όταν έγραφε ότι αυτή η Κυβέρνηση έχει πάρει τρία όσκαρ: αποτυχίας, τυχοδιωκτισμού και διχασμού και ότι η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η μεγαλύτερη πολιτική απάτη της Μεταπολίτευσης, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να στρώσει κανείς κόκκινο ή γαλάζιο χαλί σε κανέναν και δεν θα συνεργαστεί ποτέ με αυτούς που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό. Όλα αυτά άλλαξαν με την υπουργοποίηση του κ. Μωραΐτη. Ο ορισμός της πολιτικής εξαγοράς.

Παραλληλα, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ εκτίμησε πως αμφότεροι Μωραΐτης και Τόλκας ήταν σε αναζήτηση καρέκλας», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «το μόνο που κάνει διαρκώς είναι να εξαγοράζει στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους. Συνονθύλευμα πολιτικής συνδιαλλαγής».

Τέλος, κατέληξε στο γεγονός πως «στις εκλογές θα πάρει ο καθένας την απάντηση που του αρμόζει».