Τόσκας: «Ο Ρουβίκωνας κάνει ζημιά στην κυβέρνηση»

Προβληματισμένος για τη δράση του Ρουβίκωνα που όπως τόνισε στο ραδιόφωνο 24/7 κάνει ζημιά στην κυβέρνηση, παρουσιάστηκε ο Νίκος Τόσκας.

Αρχικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην νέα εισβολή της συλλογικότητας. «Τα όσα λέγονται περί ατιμωρησίας του Ρουβίκωνα είναι λόγια του αέρα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 120 συλλήψεις μελών του. Ο Ρουβίκωνας κάνει ζημιά στην κυβέρνηση. Την κανονικότητα δεν την βλέπει μόνο ο κ. Μητσοτάκης. Την βλέπουν όμως οι τουρίστες που έρχονται κατά χιλιάδες».

«Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα»

O Νίκος Τόσκας στη συνέχεια των δηλώσεών του διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού στην πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών του καλοκαιριού:  “Εχουμε πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, έχουν γίνει πολλές ασκήσεις, το προσωπικό είναι καλύτερα εκπαιδευμένο από ποτέ αλλά πολλά εξαρτώνται από τις κλιματολογικές συνθήκες”. Υποστήριξε ότι είναι επαρκή τα μέσα που έχουν εξασφαλιστεί με την παρατήρηση ότι “πάντα χρειάζονται περισσότερα” και αναφέροντας: “Γίνεται μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία με τη Γαλλία για προμήθεια καναντέρ για τις χώρες του Νότου με κοινοτικά κονδύλια. Αν αυτό εγκριθεί, θα υλοποιηθεί μετά από 5 χρόνια”.