Τ. Κουίκ: «Απορρίπτω την πρόταση της ΝΔ»

Με γραπτή δήλωση που μοίρασε στον Τύπο, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενες Κουίκ γνωστοποίησε την πρόθεση του να καταψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ και να στηρίξει την κυβέρνηση, η οποία σύμφωνα με την δήλωση «θα δικαιωθεί ιστορικά, καθώς ήδη συγκεντρώνει την διεθνή αποδοχή».

Αναλυτικά η δήλωση του στελέχους της συγκυβέρνησης έχει ως εξής:

«Η σπασμωδική ενέργεια του κ.Κυριάκου Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, γίνεται για προφανείς εσωκομματικούς του λόγους. Προσπαθει να ξεφύγει από την πραγματική δυσπιστία που αφορά τον ίδιο. Δυσπιστία στο προσωπό του απο βουλευτές, στελέχη και βάση. Την ώρα, μάλιστα, που συγκεντρώνει την δυσπιστία και τη απόρριψη από κορυφαίους εκπροσώπους της διεθνούς πολιτικής και ξένα ΜΜΕ.

Αν και δεν είμαι αυτή τη φορά μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, επιλέγοντας στις προηγούμενες προεκλογικές περιόδους να υπηρετήσω πανελλαδικά τους ΑΝΕΛ και να μη προτιμήσω μιά θέση για τον εαυτό μου, δηλώνω ότι απορρίπτω τη πρόταση της σημερινής ΝΔ και υπερψηφίζω τη κυβέρνηση.

Δεν ειμαι ο μόνος που έχει την πεποίθηση οτι οι επιλογές της σε μιά δύσκολη πορεία επί τριάμισι χρόνια, θα δικαιωθούν ιστορικά και θα δικαιώσουν ταυτόχρονα τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ήδη συγκεντρώνει την διεθνή παραδοχή.

Όπως, επίσης, θα ήθελα να υπογραμμίσω την εξαιρετική μου συνεργασία ως υφυπουργός του, με τον αποτελεσματικότερο Υπουργό Εξωτερικών, τον κ.Νίκο Κοτζιά, ο οποίος δεν εκφοβίζεται από μαφιόζικες μεθόδους, στο καθήκον του να διαχειριστεί εθνικά θέματα που παραμένουν χρόνια σε εκκρεμότητα, σε ένα περιβάλλον με νευρικούς και προκλητικούς γείτονες, σε μία ευρύτερη περιοχη με πολλές εντάσεις, όπου η Ελλάδα καταφέρνει να είναι ο απόλυτος πυλώνας σταθερότητας και που θελει και πρεπει να ειναι ο μεγαλος πρωταγωνιστής στα Βαλκάνια της ανέφελης συνύπαρξης λαών – κρατών και της δημιουργικότητάς τους.

Ας συνειδητοποιήσουν κάποιοι, ότι ιστορικά θα δικαιωθούν και οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη συνεργασία τους, με αμφότερα σεβαστές τις οποίες διαφορές τους. Και ας αντιληφθούν οτι ο Πρόεδρος του Κινήματος και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, που κανείς δεν τον έχει στο χέρι, γιατί ποτέ δεν το επέτρεψε στη πολιτική του πορεία, δεν εκβιάζεται από εργολάβους λάσπης και θα τιμήσει αυτή τη συνεργασία μέχρι τέλος, υπηρετώντας με συνέπεια την αποστολή του στις Ένοπλες Δυνάμεις και με εντιμότητα στην δημόσια έκφραση των θέσεων και απόψεών του.

Αυτοί που ρήμαξαν την Ελλάδα, με όπλο τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις, οι γνωστοί πολιτικοί ένοχοι, έπαιξαν αυτό το τριήμερο το τελευταίο τους χαρτί με το «μακεδονικό».

Είναι η τελευταία τους ευκαιρία για αποσταθεροποίηση, για να ξεφύγουν από τον ασφυκτικό κλοιό που σφίγγει γύρω τους.

Μάταια…

Θα επαναλάβω μια θέση που έχω επανειλημμένα διατυπώσει δημόσια.

Η χώρα βγαίνει από τη κρίση, οι ένοχοι θα τιμωρηθούν».