Τ. Κουίκ: «Η Ελλάδα ξέρει να συμπεριφέρεται με ανθρωπιά»

Μήνυμα ότι η Ελλάδα ξέρει να συμπεριφέρεται με ανθρωπιά και αλληλεγγύη έστειλε ο Τέρενς Κουίκ στο πλαίσιο επίσκεψής του στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Ελαιώνα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το χώρο μαζί με ομογενείς φοιτητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τον Καναδά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα φιλοξενίας της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισήμανε πως: «Είναι πολύ σημαντικό που παιδιά του απόδημου ελληνισμού των ΗΠΑ και του Καναδά, παιδιά δεύτερης γενιάς Ελλήνων που έφυγαν και μετανάστευσαν στις ΗΠΑ και στον Καναδά, ήρθαν να δουν παιδιά άλλων μεταναστών και προσφύγων, αυτά που έφυγαν από τη φρίκη του πολέμου, από πόλεις κατεστραμμένες. Χαίρομαι επίσης που ήρθαν κι αμερικανάκια από πανεπιστήμια των ΗΠΑ όπως το Boston University ή από τη Φλόριντα, κι είδαν ότι η Ελλάδα ξέρει να συμπεριφέρεται με ανθρωπιά και με αλληλεγγύη σε όλες αυτές τις οικογένειες που ψάχνουν να βρουν ένα καλύτερο μέλλον».

«Είμαι περήφανος που η Ελλάδα συμπεριφέρεται έτσι»

Καταλήγοντας σημείωσε: «Είμαι περήφανος που η Ελλάδα συμπεριφέρεται έτσι και χαίρομαι ιδιαίτερα που με τη βοήθεια της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού καταφέραμε να κάνουμε σήμερα αυτή την επίσκεψη στις δομές φιλοξενίας στον Ελαιώνα».