ΥΜΑΘ: Κοπή πίτας προς τιμήν του Προξενικού Σώματος Θεσσαλονίκης

Η καθιερωμένη κοπή πίτας προς τιμήν του Προξενικού Σώματος Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (22/1) στο ΥΜΑΘ, με την υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, να  υποδέχεται στο Διοικητήριο τους επικεφαλής των Προξενικών Αρχών.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του το σύνολο των έμμισθων προξενικών αρχών της πόλης, καθώς και οι επικεφαλής των επίτιμων προξενικών αρχών που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε, επίσης, ο διευθυντής της υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Βικελίδης

«Το 2019 είναι η χρονιά που επισφραγίζεται μια μεγάλη διπλωματική επιτυχία, να είναι μια καλή χρονιά, μια χρονιά φιλίας και συνεργασίας», είπε η υφυπουργός Κατερίνα Νοτοπούλου.

Κάλεσε ακόμη τις προξενικές αρχές να συνεχίσουν με το πολύτιμο έργο τους, να συμβάλλουν στην προσπάθεια, ώστε η Θεσσαλονίκη ως διπλωματικός κόμβος πια, να καταστεί Μητρόπολη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η κ. Νοτοπούλου επεσήμανε, επίσης, ότι το ΥΜΑΘ έστρεψε τις δυνάμεις του στο όραμα της Βαλκανικής συν- ανάπτυξης και ανακοίνωσε ότι το Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί Βαλκανικό Forum Eπιχειρηματικότητας και Yποδομών και στο τέλος του Α’εξαμήνου του 2019 θα λειτουργήσει ο Ομίλος Εδαφικής Συνεργασίας.

Σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Προξενικού Σώματος απηύθυνε η γενική πρόξενος της Αλβανίας, Pavlina Ylli.

Όπως έκανε γνωστό η Κ. Νοτοπούλου, σε ανάρτησή της στο Instagram, το φλουρί έπεσε στην Κύπρο.