ΥΠΕΝ: 39 δήμοι με εκκρεμότητες στους δασικούς χάρτες – Πότε λήγει η προθεσμία

Λήγει την ερχόμενη Δευτέρα η προθεσμία του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), για να συμμορφωθούν οι δήμοι της χώρας, αναφορικά με τους δασικούς χάρτες.

Συγκεκριμένα το ΥΠΕΝ τονίζει ότι «απομένουν πέντε ημέρες απομένουν για 39 δήμους της χώρας οι οποίοι, παρά τις πολυάριθμες παρατάσεις που έχουν δοθεί, δεν έχουν ολοκληρώσει την οριοθέτηση των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων στα χαρτογραφικά υπόβαθρα του Ελληνικού Κτηματολογίου για τους δασικούς χάρτες».

«Η καταληκτική ημερομηνία είναι η Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018, όπως προέκυψε από τον νόμο 4559/2018, και κατά αυτή την ημερομηνία θα πρέπει να συμμορφωθούν και να υποδείξουν τα παραπάνω όρια οι εξής δήμοι:

Α. 22 δήμοι που δεν έχουν κάνει καμία κίνηση όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα

ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΑΝΑΦΗΣ
ΑΝΔΡΟΥ
ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
ΑΝΩΓΕΙΩΝ
ΓΟΡΤΥΝΑΣ
ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΙΗΤΩΝ
ΚΑΣΟΥ
ΜΕΓΙΣΤΗΣ
ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ
ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΠΑΞΩΝ
ΠΑΡΓΑΣ
ΣΕΡΙΦΟΥ
ΣΗΤΕΙΑΣ
ΣΙΚΙΝΟΥ
ΣΚΙΑΘΟΥ
ΤΟΠΕΙΡΟΥ
ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ

Β. 17 δήμοι που έχουν εκκρεμότητες και, παρά το ότι έχουν ασχοληθεί είτε λίγο είτε πολύ με την παραπάνω οριοθέτηση, αυτή δεν θεωρείται ακόμα ολοκληρωμένη:

ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
ΑΡΓΙΘΕΑΣ
ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ
ΒΙΑΝΝΟΥ
ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΟΒΑΣ – ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΛΗΜΝΟΥ
ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ
ΜΥΚΟΝΟΥ
ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
ΞΑΝΘΗΣ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΤΗΝΟΥ
ΦΑΙΣΤΟΥ»

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι δήμοι είχαν στη διάθεσή τους οκτώ χρόνια για να οριοθετήσουν τα σχέδια πόλης και περισσότερα από δύο χρόνια για την οριοθέτηση των οικιστικών πυκνώσεων στους δασικούς χάρτες.​