Φωτ. αρχείου

Υπερψηφίζουν την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια Παπαχριστόπουλος και Θεοχάρης

Υπερψηφίζουν την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης. Και οι δυο δήλωσαν θετικοί για το άρθρο 8, με τον πρώτο να κάνει λόγο για πολλές ασφαλιστικές δικλείδες που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο.

Τόνισε δε πως γίνεται «αδικαιολόγητα» μεγάλος θόρυβος για ένα άρθρο που αφορά μόνο το 3 τοις χιλίοις.

Υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τα «μέτρα για την υιοθεσία και την αναδοχή», τάχθηκε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, εκφράζοντας παράλληλα την στήριξή του για τη δυνατότητα αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

«Οφείλουμε, όλοι όσοι πιστεύουμε στο μεγαλείο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, να ακούσουμε τουλάχιστον τους ειδικούς της επιστήμης, οι οποίοι διδάσκουν ότι οι ομόφυλοι άνθρωποι είναι το ίδιο κατάλληλοι και ικανοί γονείς όσο και οι ετερόφυλοι», ανέφερε.

«Η κοινωνία να μην κλείνει τα μάτια στο βωμό ενός συντηρητισμού»

Και πρόσθεσε: «Η κοινωνία οφείλει να μην κλείνει τα μάτια σε υπαρκτά προβλήματα στο βωμό ενός συντηρητισμού που δεν έβγαλε πουθενά, και θα πρέπει να αρχίσει να πηγαίνει όλο και πιο κοντά σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποι μας και ειδικά τα παιδιά».

«Δημιουργείται κοινωνική τερατογέννηση» σχολιάζει η Χρυσή Αυγή

«Όχι κατηγορηματικά θα ψηφίσει η Χρυσή Αυγή», δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με το άρθρο 8 που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια, διαλύει τον θεσμό της οικογένειας.

«Πρόκειται ουσιαστικά για θεμελιώδη παραβίαση των δικαιωμάτων του παιδιού. Δεν τα προστατεύετε τα παιδιά. Αντίθετα δημιουργείτε κοινωνική τερατογέννηση», υποστήριξε. Παράλληλα κατήγγειλε για τη στάση της την ΝΔ, ενώ επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι που στηρίζουν το νομοσχέδιο, κατηγορώντας τα ότι σύρονται πίσω από το δόγμα της πολιτικής τους οντότητας.

Τέλος, σχολιάζοντας την αρνητική στάση των ΑΝΕΛ στην επίμαχη διάταξη, έκανε λόγο για «κωμωδία» καλώντας τους «να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους και να ρίξουν την κυβέρνηση», διαφορετικά όπως είπε, «όλα τα άλλα είναι υποκρισία»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ