Το υπουργείο Πολιτισμού αποχαιρετά τον Αντώνη Κοντογεωργίου

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του μαέστρου Αντώνη Κοντογεωργίου εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στη σχετική ανακοίνωση, γίνεται λόγος για έναν «πρωτοπόρο του πολιτισμού» και τονίζεται ότι «οι ομορφιές του κόσμου που έφτιαξε με τη φωνή» του «θα μας συντροφεύουν για πάντα».

Αναλυτικά όσα αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού:

«Ο Αντώνης Κοντογεωργίου υπήρξε ένας σπουδαίος μαέστρος, χορωδός και δάσκαλος, μια εμβληματική μορφή για τη φωνητική τέχνη.

Τον θυμόμαστε για πολλά: ως τον άνθρωπο που οργάνωσε για πρώτη φορά χορωδία στην ΕΡΤ, ως τον άνθρωπο που έντυσε με τη φωνή του τη «Λιλιπούπολη», ως έναν πολυβραβευμένο καλλιτέχνη, ο οποίος, απ’ όποια θέση κι αν βρέθηκε, εργάστηκε για την προώθηση και ανάπτυξη του χορωδιακού τραγουδιού.

Σε έναν κόσμο όπου το μικρό και το μεγάλο αναζητούν διαρκώς κοινό νόημα, ο Αντώνης Κοντογεωργίου στάθηκε πρωτοπόρος του πολιτισμού. Παρόλο που έφυγε, οι ομορφιές του κόσμου που έφτιαξε με τη φωνή και το παράδειγμά του δεν χάνονται και θα μας συντροφεύουν για πάντα.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Αντίο, αντίο».