Υποψήφιος στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών ο Ηλίας Ζάχαρης

Την απόφασή του να διεκδικήσει τη δημαρχία Νεάπολης -Συκεών επικεφαλής μιας μεγάλης πολύχρωμης παράταξης, ανακοίνωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Ηλίας Ζάχαρης σε μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Συκεών.

“Με τιμήσατε το 2006 εκλέγοντας με δημοτικό σύμβουλο στα 21 μου, με τιμήσατε το 2010, όταν με επανεκλέξατε, με τιμήσατε το 2014 στέλνοντας με πρώτο σε σταυρούς στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το 2019 αποφάσισα να επιστρέψω στον Δήμο μας, για να διεκδικήσω τη δύναμη της ψήφου όλων αυτών που τόσα χρόνια δεν ήταν ποτέ στο προσκήνιο και ήταν πάντα στην αφάνεια”, είπε ο κ.Ζάχαρης.

Η παράταξη “Κοινωνική Συνεργασία”

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε ότι η παράταξη που θα διεκδικήσει τις εκλογές, η Κοινωνική Συνεργασία, “είναι μία μεγάλη παράταξη που αποτελείται από τις πιο ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις του δήμου μας, χωρίς κανέναν περιορισμό”, ενώ κατηγόρησε τη διοίκηση του Δήμου ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις προσδοκίες των δημοτών και των κατοίκων του Δήμου για μια καλύτερη ζωή.

Για εμάς ο δήμαρχος δεν είναι για να τρέχει να φωτογραφίζεται δίπλα στον αρχηγό του κόμματός του για να εξασφαλίζει την στήριξη του, δεν είναι για να κάνει τις δημόσιες σχέσεις του κόμματος στο δήμο του”, είπε ο κ.Ζάχαρης, ο οποίος υπενθύμισε ότι πολλοί από αυτούς που κάνουν σήμερα κριτική στον δήμαρχο, είχαν “εγγυηθεί” γι’ αυτόν στις εκλογές του 2010.

Περί δημοτικών τελών

Παράλληλα κατηγόρησε τη διοίκηση ότι καθυστέρησε πολλά χρόνια να κάνει τη μείωση των δημοτικών τελών.

Τι άλλαξε εφέτος και μείωσαν τα δημοτικά τέλη και δεν το έκαναν τα τελευταία πέντε χρόνια; Τίποτε! Μπορούσαν να το είχαν κάνει αλλά δεν το έκαναν! Μείωσαν εφέτος τα δημοτικά τέλη για να καλοπιάσουν τους δημότες ενόψει εκλογών και να δημιουργήσουν προβλήματα στην επόμενη διοίκηση, αλλά μάλλον δεν ξέρουν ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και με λίγα”, τόνισε.

Ο κ.Ζάχαρης καταλόγισε στη διοίκηση σκοπιμότητα στη σιωπή της για το θέμα Μακεδονίας γιατί, όπως είπε, προσπαθούν να είναι συμβατοί με την επίσημη θέση του ΚΙΝΑΛ και να προσεταιρισθούν τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

“Οι δήμοι δεν κάνουν εξωτερική πολιτική, οι δήμοι έχουν φιλικές σχέσεις με όλους τους δήμους. Αυτό θα κάνω κι εγώ, αλλά στο γραφείο μου πάντα έχω και πάντα θα έχω το πορτραίτο του Παύλου Μελά”, είπε ο κ.Ζάχαρης.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος είπε ότι λυπάται που χάνει έναν άξιο συνεργάτη, αλλά χαίρεται που ένα μέλος της “Αλληλεγγύης” ανοίγει τα φτερά του στον τόπο όπου γεννήθηκε και ζει. “Το πρώτο πράγμα που μου είπε όταν του πρότεινα να είναι υποψήφιος το 2014, ήταν ναι, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο για τον δήμο μου”, είπε ο κ.Τζιτιζκώστας.

Δηλώσεις για την υποψηφιότητα Ζάχαρη

Στον δικό της χαιρετισμό η αντιπεριφειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, επισήμανε ότι επανειλημμένα ο Ηλίας Ζάχαρης πίεζε με κάθε τρόπο για να προωθούνται όλα τα θέματα που αφορούν την περιοχή, με τελευταίο παράδειγμα τη δρομολόγηση λεωφορείου για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Παύλου, για το οποίο, όπως είπε, και μετά την παρέμβαση του Ηλία, βρέθηκε μια καλή λύση.

Ο καθηγητής του Γεωλογικού Τμήματος του ΑΠΘ, Ανέστης Φιλιππίδης, φοιτητής του οποίου ήταν ο υποψήφιος, διαβεβαίωσε ότι τα πνευματικά και πολιτικά προσόντα του κ.Ζάχαρη εγγυώνται την επιτυχία του εγχειρήματος.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Κεντρικής Μακεδονίας από τις παρατάξεις Αλληλεγγύη και Περιφέρεια Πρωταθλήτρια, πρώην υποψήφιοι δήμαρχοι Νεάπολης και Συκεών, πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκατοντάδες φίλοι της παράταξης.