Υπόθεση Σκρίπαλ: Το Πόρτον Ντάουν αρνείται οποιαδήποτε ανέμειξη

«Δεν υπάρχει περίπτωση» η νευροτοξική ουσία από την οποία δηλητηριάστηκε ο διπλός Ρώσος πράκτορας Σεργκέι Σκρίπαλ και η κόρη του Ιουλία, να προέρχεται από το Πόρτον Ντάουν, δήλωσε νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας.

Μιλώντας στο γνωστό βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο  Γκάρι Άιτκενχεντ, ο επικεφαλής του Πόρτον Ντάουν, το οποίο είναι το ερευνητικό εργαστήριο του βρετανικού στρατού, απέρριψε κάθετα την πιθανότητα η ουσία να προέρχεται από την εν λόγω υπηρεσία. Πρόσθεσε δε, ότι οι εγκαταστάσεις στις οποίες φυλάσσονται τέτοιου είδους προϊόντα διαθέτουν «το πλέον υψηλό επίπεδο» ελέγχων και ασφάλειας.

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βλαντιμίρ Σίζοφ, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, δήλωσε με σαφή υπαινιγμό ότι το εργαστήριο του Πόρτον Ντάουν απέχει μόλις 11 χιλιόμετρα από το Σάλσμπερι.

Σχετική ανακοίνωση για τα ρούχα των παρευρισκόμενων στο εστιατόριο εξέδωσε και η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας η οποία ανακοίνωσε ότι οι παρευρισκόμενοι στα εστιατόρια Mill και Zizzi που βρίσκονται στο Σάλσμπουρι, τα οποία είχαν επισκεφτεί νωρίτερα ο Σκρίπαλ και η κόρη του, θα μπορούν πλέον να τα παραλαμβάνουν τα ρούχα τους από το αρμόδιο τμήμα.