Υπόθεση Novartis: «Οι δήθεν κατήγοροι έχουν μετατραπεί σε κατηγορούμενους»

Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι κύριοι Βενιζέλος, Λοβέρδος και Κουτρουμάνης μετά την αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης από την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Novartis, σχολιάζοντας πως «οι δήθεν κατήγοροι έχουν μετατραπεί σε κατηγορούμενους».

«Φόβος της πλειοψηφίας απέναντι στην αποκάλυψη της σκευωρίας»

Και οι τρεις κάνουν λόγο για «πεισματική» άρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εξεταστούν μάρτυρες δείχνει το φόβο της κυβερνητικής πλειοψηφίας απέναντι στην αποκάλυψη της σκευωρίας.

Η πλήρης δήλωση:

«Οι δήθεν κατήγοροι έχουν ήδη μετατραπεί σε κατηγορούμενους για μια πρόχειρη και φτηνή σκευωρία όχι μόνο σε βάρος προσώπων αλλά σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών και της ίδιας της δικαιοσύνης.

Ο ισχυρισμός ότι τα ζητήματα θα εξετασθούν δήθεν από τη δικαιοσύνη, είναι προσβλητικός για τη δικαιοσύνη που διαβίβασε στη Βουλή τα ζητήματα για τα οποία αποκλειστικά αρμόδια είναι η Βουλή.

Η πεισματική άρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να εξεταστούν μάρτυρες, να συγκεντρωθούν έγγραφα και να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση δείχνει το φόβο τους απέναντι στην αποκάλυψη της σκευωρίας που είναι πλέον προφανής και ομολογημένη».