Φωτ. αρχείου

Υπ. Παιδείας: «Η κ. Κεραμέως δεν έχει καταλάβει τις νέες ρυθμίσεις»

Στις δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως, σχετικά με τις αλλαγές στο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση απάντησε το υπ. Παιδείας.

Όπως υποστηρίζει, «η κ. Κεραμέως αποδεικνύει ότι δεν έχει καταλάβει ή δεν είναι σε θέση να καταλάβει τα σημαντικά σημεία των ρυθμίσεων. Κρίμα γιατί το κείμενο της πρότασης ήταν αναλυτικότατο, όπως και η συνέντευξη τύπου που ακολούθησε. Ήταν και είναι όλα δημοσιοποιημένα.

Αμφιβάλλει για την αδιαβλητότητα των ενδοσχολικών εξετάσεων. Δηλαδή θεωρεί ότι οι καθηγητές διαφορετικών σχολείων δεν είναι σε θέση να συνεργαστούν και να διορθώσουν τα γραπτά όχι των δικών τους μαθητών, αλλά άλλων σχολείων, μάλιστα σε κόλλες με κλειστά τα ονόματα. Είναι δυνατόν η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θεωρεί τους καθηγητές εξορισμού απατεώνες;» διερωτάται το υπουργείο Παιδείας.

«Χωρίς τέλος οι πειραματισμοί στην Παιδεία»

Υπενθυμίζεται ότι η Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για σχέδιο «χωρίς καμία προωθητική πνοή και χωρίς τις μείζονες τομές που χρειάζεται η εκπαίδευση».

Τι προσθέτει το υπουργείο

«Εκείνο που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι γιατί η κ. Κεραμέως αποφεύγει να τοποθετηθεί στο μείζον πρόβλημα, που είναι η ακυρωμένη σήμερα Γ΄ Λυκείου και αν διαφωνεί με τον τρόπο που προτείνουμε για την επανασυγκρότησή της. Προτείνουμε να γίνει όπως σε πολλά άλλα μέρη της Ευρώπης ένα προπαρασκευαστικό έτος με λίγα μαθήματα που θα διδάσκονται σε πολλές ώρες ώστε τα παιδιά να μπορούν να εμπεδώσουν τις γνώσεις τους στο σχολείο και όχι στα φροντιστήρια.

Δεν αναφέρεται στις δυνατότητες που υπάρχουν για τη δραματική αναβάθμιση του απολυτηρίου, εκτός αν η Ν.Δ. είναι περήφανη με τον τρόπο που παρέχεται το απολυτήριο και τις γνώσεις που (δεν) εκφράζει! Και αυτό παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών. Και βέβαια δεν γίνεται καμία κουβέντα για την αρχή της ελεύθερης πρόσβασης με μόνο το απολυτήριο. Αυτό και αν απεχθάνεται η Ν.Δ.!

Η κ. Κεραμέως, όπως έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ο υπουργός, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη στο υπουργείο για λεπτομερή ενημέρωση και απαντήσεις για όλα τα θέματα» καταλήγει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.