«Φουντώνει» η κόντρα Καλαφάτη – ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Ανεβαίνουν οι τόνοι στην κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με το βουλευτή της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη. Το νέο «επεισόδιο» σημειώθηκε την Τετάρτη (23/5), όταν ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής, Χρήστος Δουΐτσης, εξαπέλυσε επίθεση τόσο στο βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, όσο και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η ΝΔ, ενώ θα έπρεπε να συμβάλει με τη στάση της στην ομόθυμη καταδίκη και στην αλλαγή σελίδας στην πόλη, υιοθετεί έναν ακραίο διχαστικό λόγο. Εξακολουθεί να τον υιοθετεί γιατί έχει υπερδιπλωθεί σε μια μικροκομματική στρατηγική, θεωρώντας ότι ψαρεύοντας στα θολά νερά της ακροδεξιάς θα τη βγάλει κάπου αυτή η ιστορία», ανέφερε μεταξύ άλλων στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ. Δουΐτσης, ενώ επιτέθηκε και στον κ. Καλαφάτη λέγοντας:

«Ο κ. Καλαφάτης το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να ζητήσει συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό. Στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική βία, ανακάτεψε τους νεκρούς της Marfin, τα όσα γίνονταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Είναι πράγματα ειλικρινά ντροπιαστικά και γι’ αυτούς που τα λένε και τα ισχυρίζονται και πολύ περισσότερο για το δημόσιο διάλογο. Θα πρέπει να καταλάβουν στη ΝΔ και στην τοπική ΝΔ ότι η Θεσσαλονίκη έχει αλλάξει σελίδα».

Η απάντηση Καλαφάτη σε ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Η αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ήταν άμεση και ήρθε μέσω ανακοίνωσης, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ξέρει πολύ καλά πως οι νεοδημοκράτες ήμασταν και είμαστε μετωπικά αντίθετοι στην ακροδεξιά. Ξέρει ότι καταδικάσαμε και καταδικάζουμε τους τραμπούκους που βιαιοπραγούν, που λειτουργούν σαν προβοκάτορες και γίνονται νεροκουβαλητές της συριζέικης προπαγάνδας.

Παρόλα αυτά, επιμένει με θράσος στη διαστρέβλωση, τα άκρα και τις ακρότητες, το φανατισμό και το διχασμό. Παίζει ανεύθυνα σε βάρος της Δημοκρατίας και της ενότητας των Ελλήνων.

Σε αντίθεση με όσους μαχόμαστε το φασισμό σε όλες τις μορφές του, εξακολουθεί να καλύπτει και να υποθάλπει την πιο επικίνδυνη μορφή του, που – όπως τόνισε ο Μίκης – είναι η αριστερόστροφη.

Ας καταλάβουν επιτέλους πως, και σε αυτό τον τομέα, δεν είναι κατήγοροι, αλλά κατηγορούμενοι. Το παρελθόν τους είναι αμαρτωλό και το παρόν προβληματικό. Σύντροφοι τους είναι εκείνοι που υπερασπίζονταν τρομοκράτες, υποκινούσαν επιθέσεις σε βάρος πολιτικών αντιπάλων τους, ανέχονταν και ανέχονται τη βία του Ρουβίκωνα, των αναρχικών και των κάθε λογής συλλογικοτήτων».