Φωτογραφία Αρχείου

Φραστική επίθεση Τραμπ κατά Σέσιονς

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ίσως έβρισκε υπερβολικά ζεστό τον καιρό για να παίξει γκολφ χθες το πρωί, καθώς επέλεξε να εξαπολύσει μία νέα φραστική επίθεση μέσω Twitter κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς.

Ωστόσο, τα σχόλιά του ανέβασαν το πολιτικό θερμόμετρο στον Λευκό Οίκο, μεταδίδει το ABC News.

«Δύο έρευνες που διήρκησαν πολύ, από την εποχή του Ομπάμα σε βάρος δύο πολύ γνωστών Ρεπουμπλικάνων που είναι μέλη του Κογκρέσου ολοκληρώθηκαν με την δημοσιοποίηση κατηγοριών από το υπουργείο Δικαιοσύνης του Τζεφ Σέσιονς, λίγο πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές,” έγραψε χθες χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Τραμπ στο Twitter. Ο ίδιος, έκανε αναφορά στους Ρεπουμπλικάνους Ντάνκαν Χάντερ (Καλιφόρνια) και Κρις Κόλινς (Νέα Υόρκη) οι οποίοι έχουν διωχθεί από ομοσπονδιακούς δικαστές, σε ξεχωριστές υποθέσεις διαφθοράς.

«Δύο εύκολες νίκες, τώρα υπό αμφισβήτηση επειδή δεν υπάρχει αρκετός χρόνος. Καλή δουλειά Τζεφ» σχολίασε επικριτικά στην ίδια ανάρτηση, ο πρόεδρος Τραμπ.

Ο Χάντερ μαζί με την σύζυγό του κατηγορήθηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα για παράνομη χρήση και πληρωμή προσωπικών εξόδων, από χρήματα προεκλογικής εκστρατείας. Με τα χρήματα αυτά φαίνεται ότι έχει πληρωθεί το κόστος πολυτελών διακοπών και ινστιτούτων αισθητικής, αλλά και τα έξοδα πλούσια οικογενειακά γεύματα.

Στον Κόλινς απαγγέλθηκαν κατηγορίες σχετικές με διαφθορά στις αρχές του καλοκαιριού. Ο ίδιος, ακύρωσε την προσπάθεια της επανεκλογής του και ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από το Κογκρέσο, με την λήξη της θητείας του.

Τόσο ο Χάντερ, όσο κι ο Κόλινς ήταν τα δύο μέλη του Κογκρέσου που εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην προεδρική υποψηφιότητα του Τραμπ, το 2016. Οι ίδιοι, απορρίπτουν τις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος τους.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ο πρόεδρος Τραμπ πιστεύει πως η απαγγελία των κατηγοριών είναι παραπλανητική, σε συνδυασμό με τον χρόνο που αυτές απαγγέλθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ