Φωτιά στο Μάτι: 80 νεκροί, 8 αγνοούμενοι

80 νεκροί και 8 αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της φονικής πυρκαγιάς που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 76.

Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής, με αποτέλεσμα οι νεκροί να ανέρχονται επισήμως σε 80.

Οι αγνοούμενοι, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε οκτώ άτομα.

Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εξακολουθούν να νοσηλεύονται 11 άτομα.

Η ίδια ενημέρωση αναφέρει ότι 6 άτομα εξακολοθούν να νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό, 2 ασθενείς στο ΚΑΤ, 2 ασθενείς στο Θριάσιο και μία ασθενή στο «Γ. Γεννηματάς».

Ο κατάλογος με τους εγκαυματίες στα νοσοκομεία περιλαμβάνει το τελευταίο 48ωρο 43 ενήλικες και ένα παιδί που νοσηλεύεται με εγκαύματα στο Παίδων «Αγία Σοφία».

Ομοσπονδία δασοφυλάκων: Επιχειρησιακές ευθύνες, η μάχη χάθηκε στην Πεντέλη

Επιχειρησιακές οι ευθύνες καταγγέλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων σε ανακοίνωσή της για τις πυρκαγιές.

Όπως αναφέρει,   η μάχη χάθηκε στην Πεντέλη πριν καν η πυρκαγιά φτάσει στο Νέο Βουτζά.

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων και τα 1.000 περίπου μέλη εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών και απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Όλοι οι Έλληνες είμαστε συγκλονισμένοι τόσο από την τεράστια οικολογική καταστροφή αλλά και από την άδικη και αβάσταχτη απώλεια ανθρώπινων ζωών και περιουσιών» αναφέρει η ΠΟΔΔΥ στην ανακοίνωσή της.

Όσον αφορά στην απόδοση ευθυνών, η Ομοσπονδία σχολιάζει πως το λόγο έχει η Δικαιοσύνη, αλλά συμπληρώνει με νόημα:

«Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε τις επιχειρησιακές ευθύνες, που κι αυτές υπάρχουν (και θα αποδοθούν πιστεύουμε) μιας και κατά την άποψή μας (που πηγάζουν από χρόνια εμπειρίας στα μέτωπα των πυρκαγιών) θεωρούμε ότι η επιχειρησιακή μάχη χάθηκε στην Πεντέλη και πριν αυτή φτάσει στον Ν. Βουτζά».

«Η Ομοσπονδία Δασοφυλάκων συναισθανόμενη την κρισιμότητα των στιγμών, δηλώνει έτοιμη να προσέλθει σε έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό δημόσιο διάλογο με προτάσεις και ιδέες συμβάλλοντας έτσι στη χάραξη μιας νέας Εθνικής Στρατηγικής για τις δασικές πυρκαγιές. Δεν θα ξεχάσουμε» καταλήγει η ανακοίνωση.