Φ. Γεννηματά: Κήρυξε νέο ανένδοτο αγώνα

«Ανένδοτο αγώνα για την αλλαγή της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών και την ισχυροποίηση της θέσης της Ελλάδας στον κόσμο» κήρυξε η Φώφη Γεννηματά κατά την έναρξη των εργασιών του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.

«Το στρατηγικό δίλημμα είναι πρόοδος ή συντήρηση» σχολίασε, θέτοντας ως ορόσημο για την ελληνική πολιτική ζωή τις ευρωεκλογές του 2019 όταν, όπως υποστήριξε, οι σοσιαλιστές θα δώσουν μια μεγάλη μάχη απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό.

«Δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει η κυβέρνηση»

Σχολιάζοντας την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα η κα. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει», κάνοντας λόγο για «διγλωσσία» και «απουσία ενιαίας γραμμής μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Για τα εθνικά θέματα είπε πως «η Τουρκία αντιπροσωπεύει αυτήν τη στιγμή τη σοβαρότερη απειλή για τη χώρα μας, ελέω της όξυνσης της επιθετικότητας. Για αυτό και έκανε λόγο για «αδήριτη ανάγκη» να διαμορφωθεί μια εθνική γραμμή προστασίας των εθνικών μας συμφερόντων.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έκαναν την Ελλάδα «ψωροκώσταινα»

Σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα πως γυρίζει την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω, μιλώντας για «ψωροκώσταινα».  Μάλιστα επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως η διακυβέρνησή του δεν είναι προοδευτική από τη στιγμή που έχει δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 99 χρόνια, έχει προ των πυλών το 4ο μνημόνιο και ψήφισε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων.

«Στόχος η τρίτη θέση στις κάλπες»

«Θέλουμε την δύναμη για να τσακίσουμε τον κακέκτυπο δικομματισμό των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΝΔ, που κρατά την χώρα στο χθες»,  δήλωσε η κα Γεννηματά, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία της πως το Κίνημα Αλλαγής θα είναι τρίτη πολιτική δύναμη στη χώρα στις επόμενες εθνικές εκλογές.