Χάσπελ: Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις συνέλαβαν μαχητές του ΙΚ

Η επικεφαλής της CIA, Τζίνα Χάσπελ, δήλωσε νωρίτερα ότι τα ένοπλα τμήματα της οργάνωσης «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» (SDF) έχουν συλλάβει εκατοντάδες ξένους που έφθασαν στην περιοχή για να πολεμήσουν στο πλευρό του «Ισλαμικού Κράτους».

Τις δηλώσεις αυτές, έκανε η Χάσπελ κατά την διάρκεια της αμερικανικής γερουσίας που είχε ως θέμα τις παγκόσμιες και περιφερειακές απειλές.

Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τομ Κότον ρώτησε την Χάσπελ πόσους ξένους μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» έχουν συλλάβει οι SDF για να λάβει την ακόλουθη απάντηση: «Ξέρουμε πόσοι είναι, στο πλαίσιο αυτής τη συνεδρίασης μπορώ να πω ότι πρόκειται για εκατοντάδες μαχητές. Γενικά οι μυστικές μας υπηρεσίες εργάζονται εντατικά για να τους ταυτοποιήσουν και να τους γυρίσουν στην πατρίδα τους».

Η Χάσπελ υπογράμμισε ότι η αμερικανική κατασκοπεία καταβάλλει προσπάθειες, ώστε οι τρομοκράτες αυτοί «να μην μπορούν να επιστρέψουν στο πεδίο της μάχης», ενώ υποσχέθηκε ότι θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό κατά την διάρκεια των ακροάσεων που γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.