INTIME

Χαμός στη Βουλή λόγω ΠΑΟΚ! Κόντρα Βασιλειάδη – Λαζαρίδη (vd)

Το… έλα να δεις έγινε στη Βουλή, καθώς ανέβηκαν οι τόνοι λόγω ΠΑΟΚ και υπήρξε έντονος διάλογος μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, και του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γιώργου Λαζαρίδη.

Σκληρές εκφράσεις Λαζαρίδη

Οι τόνοι ανέβηκαν, μετά την ερώτηση του Γιώργου Λαζαρίδη για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και το θέμα του ΠΑΟΚ.

«Είμαστε η μόνη χώρα που πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ξέρουμε ποια ομάδα θα το πάρει. Μέχρι τώρα, η συγκεκριμένη ομάδα έπαιρνε τους αγώνες και αυτό το έχουμε ζήσει όλοι οι Μακεδόνες στο πετσί μας. Οι ομάδες επάνω έπρεπε να αντιμετωπίσουν και την αντίπαλη ομάδα και τον διαιτητή. Τώρα, επί δικής σας υπουργίας, δεν χρειάζεται καν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο να παίξουν. Μετά την περσινή τιμωρία, ο ΠΑΟΚ ερχόταν και έμπαινε σε άδειο γήπεδο να παίξει», ανέφερε αρχικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Θα έπρεπε να απολογηθείτε και καλείστε να απολογηθείτε. Έπαιξε ο ΠΑΟΚ όλο τον πρώτο γύρο χωρίς φιλάθλους στην Τούμπα. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Προηγούνταν στο πρωτάθλημα και έρχεται η ομάδα του Ολυμπιακού στην Τούμπα και παραβιάζοντας τα πάντα έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο. Δεν άφησε τον γιατρό να εξετάσει τον υποτιθέμενο τραυματία, δεν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ -και μετά από παραπομπή του γιατρού του αγώνα- ο φερόμενος ως τραυματίας στο δημόσιο εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης, αλλά πήγε με ιδιωτικό αυτοκίνητο σε ιδιωτική κλινική που συνεργάζεται η ομάδα του Ολυμπιακού. Και αντί να τιμωρηθεί αυτός που παραβίασε τους κανόνες, τιμωρείται η ομάδα του ΠΑΟΚ. Πώς θέλετε να νιώθει ο λαός της Μακεδονίας;», συνέχισε ο Γιώργος Λαζαρίδης.

«Προσέξτε, γιατί αν δεν τιμωρηθεί αυτός που παραβίασε τον ΚΑΠ, υπάρχει κακό προηγούμενο και θα το παραβιάσει κι άλλος, όπως έγινε και με την ΑΕΚ. Μόλις η ΑΕΚ είδε ότι έφαγε το γκολ και θα το χάσει το παιχνίδι, είπαν οι παίκτες της ΑΕΚ ‘φοβόμαστε’ και ‘δεν μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο’. Αντί να κληθούν αυτοί να απολογηθούν, καλείται ο ΠΑΟΚ να απολογηθεί», συμπλήρωσε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και κάλεσε τον υφυπουργό να μην κάνει δηλώσεις.

«Κάνατε δηλώσεις μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού, γιατί οι δηλώσεις  σας ταυτίστηκαν με την απόφαση που βγήκε μετά από μερικές μέρες», είπε χαρακτηριστικά.

Η «έκρηξη» Βασιλειάδη

Τα λεγόμενα του κ. Λαζαρίδη προκάλεσαν την «έκρηξη» του Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος έκανε λόγο για «εμετικό και άθλιο» σχόλιο του βουλευτή των ΑΝΕΛ.

«Το τελευταίο σχόλιο ήταν εμετικό και άθλιο, κ. Λαζαρίδη. Τι είπα μετά τα γεγονότα; Ότι εξαιτίας ενός ανεγκέφαλου, ενός βλάκα, μία ομάδα κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα. Για πείτε μου, διαφωνείτε με αυτό; Δώστε του βραβείο. Εδώ πέρα δεν είμαστε για να χαϊδεύουμε αυτιά. Εγώ θα κάνω αυτό που πρέπει. Θυμάστε για ποιο λόγο τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ; Μήπως έπρεπε να δώσουμε βραβείο ανδρείας; Η ομοσπονδία έχει πειθαρχικά όργανα, τα πειθαρχικά όργανα έχουν τακτικούς δικαστές. Δεν κρίνω εγώ, ούτε εσείς, κ. Λαζαρίδη. Και απ’ ό,τι φαίνεται, ευτυχώς».

Νέα παρέμβαση Λαζαρίδη

Ακολούθησε δευτερολογία του κ. Λαζαρίδη, ο οποίος δήλωσε:

«Καταφέρατε μέσα σε λίγες μέρες να θεωρήσετε ότι υπεύθυνος για όλη την κακοδαιμονία του ποδοσφαίρου είναι ο ΠΑΟΚ. Τι είναι αυτό που προστατεύει τις ομάδες των Αθηνών και έχει καταδικάσει τις ομάδες της Μακεδονίας να εκπροσωπούνται από κάποιον τον οποίον προσπαθεί το αθηνοκεντρικό σύστημα να τον πλήξει βάναυσα;

Μιλήσατε σκληρά απέναντί μου. Προσέξτε, γιατί επί υπουργίας δικής σας ταυτίζεστε εσείς με τις μελανότερες σελίδες του ποδοσφαίρου στη Μακεδονία. Καταντήσατε τη Μακεδονία να εκπροσωπείται μόνο από μία ομάδα και προσπαθείτε να πλήξετε κι αυτή. Τόσο πολύ φοβάται το αθηνοκεντρικό σύστημα τις ομάδες της Μακεδονίας; Τέτοιες προοπτικές διχάζουν την Ελλάδα και δεν την ενώνουν».

Η απάντηση Βασιλειάδη

Κατόπιν, ο υφυπουργός Αθλητισμού πήρε εκ νέου το λόγο και δήλωσε:

«Αποφασίστε. Είμαι κατά του ΠΑΟΚ ή είμαι υπέρ του ΠΑΟΚ; Όσα είπατε τα θεωρώ παραληρηματικά και δεν απαντάω. Εγώ δεν σκοπεύω να χαϊδέψω αυτιά. Δεν υποστήριξα ποτέ ότι για την κακοδαιμονία του ελληνικού ποδοσφαίρου φταίει ο ΠΑΟΚ -προφανώς και δεν φταίει ο ΠΑΟΚ. Και δεν μπορείτε να μου λέτε ότι στα δικά μου χρόνια όλες αυτές οι υποθέσεις που αράχνιαζαν δεν πήραν τον δρόμο τους και δεν αποδόθηκαν κατηγορίες. Επί των ημερών μου, κ. Λαζαρίδη, μπήκε ο αθλητικός νόμος στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Επί των ημερών μου έσπασε η ΚΕΔ από την ομοσπονδία.

Να μη λαϊκίζουμε, περισσότερη ζημιά κάνουμε αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή έπρεπε όλοι να δείχνουμε με το δάχτυλο τους υπαίτιους της κακοδαιμονίας του ποδοσφαίρου, που είναι όλοι αυτοί οι οποίοι αφορούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, και να ζητούμε και να απαιτούμε από αυτούς τις ελάχιστες δεσμεύσεις για να προχωρήσουμε μπροστά. Γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς εξαιτίας των συμπεριφορών, των πράξεων και των παραλείψεών τους.

Άλλο να μιλάμε γενικά κι άλλο να μιλάμε ειδικά. Μη βαφτίσουμε το κρέας ψάρι. Δεν μπορώ να κρίνω τις δικαστικές αποφάσεις, ούτε είμαι δικαστής να βάλω τα περιστατικά κάτω και να βγάλω εγώ τη δικαστική απόφαση. Να μη ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Αν λειτουργούμε εμείς σαν χούλιγκαν, τα παιδάκια τι θα κάνουν;».

Δείτε το σχετικό video: