Χανιά: Η απειλή για βόμβα στο αεροπλάνο ήταν γραμμένη με… σαπούνι (pics)

Εξονυχιστικοί είναι οι έλεγχοι για το περιστατικό με την ειδοποίηση για βόμβα σε αεροπλάνο της Condon που ταξίδευε από την Αίγυπτο για τη Γερμανία με περίπου 280 επιβάτες και έκανε αναγκαστική προσγείωση στα Χανιά.

Το θέμα βρίσκεται ψηλά στα γερμανικά μέσα, με πολλούς από τους επιβάτες να περιγράφουν τις ώρες τρόμου που έζησαν, εξαιτίας ενός κακόγουστου συνεπιβάτη φαρσέρ.

Περιγράφοντας τις ώρες που έζησαν, από τις 9 το βράδυ της Πέμπτης μέχρι τις 6 περίπου το πρωί που μπόρεσαν να πάνε σε ξενοδοχεία και να ξεκουραστούν, οι επιβάτες σημειώνουν πως ενημερώθηκαν από τον πιλότο, που τους ζήτησε να είναι ψύχραιμοι και ανακοίνωσε πως θα γίνει η αναγκαστική προσγείωση στα Χανιά.

Βέβαια είναι φυσικό σε τέτοιες ώρες να χαθεί η ψυχραιμία. Επιβάτες λένε ότι πολλοί άρχισαν να καπνίζουν, παρά την απαγόρευση και παρά τις εκκλήσεις των αεροσυνοδών, ενώ άλλοι άνοιξαν μπουκάλια με ποτά που είχαν μαζί τους!

Όπως αναφέρει το candianews.gr οι επιβάτες οδηγήθηκαν όλοι μαζί σε χώρο του αεροδρομίου των Χανίων, την ώρα που έπιαναν δουλειά οι ειδικοί για να αναζητήσουν τη βόμβα. Σημειωτέον ότι η απειλή είχε εκδηλωθεί με τη λέξη “BOMBE” που είχε γραφεί σε καθρέπτη τουαλέτας του αεροσκάφους με τη χρήση σαπουνιού!

Η εικόνα όπως την δημιούργησαν και την δημοσίευσαν τα γερμανικά Μέσα

Μάλιστα η Bild παρουσιάζει εικόνα που δημιούργησε στον υπολογιστή, με βάση τις μαρτυρίες επιβατών.Το πλήρωμα απομονώθηκε σε άλλο χώρο και τα μέλη του κατέθεσαν στους εκπροσώπους των αρχών.

Το ίδιο συνέβη και με τους επιβάτες, ενώ οι αποσκευές ελέγχονταν επί ώρες. Κάποιοι από τους επιβάτες- σύμφωνα με τις δηλώσεις τους στα γερμανικά μέσα- δυσανασχέτησαν από την ταλαιπωρία. Αλλά ήξεραν ότι δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Η πτήση τελικά αναχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής από τα Χανιά για τη Γερμανία.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουν γερμανικά μέσα

Μόλις είχαν βγει από το αεροσκάφος οι επιβάτες

Ταλαιπωρία στην αίθουσα αναμονής