Χαρακόπουλος: «Να πάψει το φαινόμενο της μετανάστευσης προς εύρεση εργασίας»

Την ευχή του η Ελλάδα να αποκτήσει ένα εκπαιδευτικό σύστημα «που δεν θα βρίσκεται υπό την ομηρία μειοψηφιών» και να πάψει το φαινόμενο της μαζικής μετανάστευσης προς εύρεση εργασίας» εξέφρασε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, συνεχάρη τους επιτυχόντες και έστειλε το μήνυμά του σε όσους δεν κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους.

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο κ. Χαρακόπουλος:

«Για δεκάδες χιλιάδες νέες και νέους η ανάρτηση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συνιστά ένα κομβικό ορόσημο στη ζωή τους. Ο μόχθος πολλών ετών μελέτης και προσπάθειας, όχι μόνον του ιδίου του μαθητή αλλά και της οικογένειάς του που βρίσκεται αρωγός δίπλα του με κάθε τρόπο, επιβραβεύθηκε κατά το μάλλον ή ήττον.

Σ’ όλα αυτά τα παιδιά, θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για την επιτυχία τους και να τους ευχηθώ στη νέα φάση των σπουδών τους να αποκομίσουν όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια για να γίνουν άριστοι στο επάγγελμά τους, προς όφελος των ιδίων αλλά και του συνόλου της κοινωνίας.

Ταυτοχρόνως, όμως, θα ήθελα να απευθυνθώ και σε όσα παιδιά δεν πέτυχαν τον στόχο τους, τονίζοντάς τους ότι η πείρα έχει αποδείξει πως η επιτυχία στη ζωή δεν εξαρτάται από μια σχολή. Οι επιλογές και οι ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας είναι πολλές και χρειάζεται επιμονή, οξυδέρκεια και αποφασιστικότητα για να τις αδράξουμε.

Τέλος, ευχή δική μου, όπως και όλων των Ελλήνων, είναι η χώρα μας, επιτέλους, να ξεφύγει από τις παθογένειες του παρελθόντος. Να αποκτήσουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δεν θα βρίσκεται υπό την ομηρία μειοψηφιών. Να δούμε, σύντομα τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τα ελληνόπουλα, ώστε να πάψει το φαινόμενο της μαζικής μετανάστευσής τους προς εύρεση εργασίας, που αποψιλώνει την κοινωνία μας από ό,τι πιο παραγωγικό διαθέτει, που είναι το ανθρώπινο δυναμικό της».