Χαρακόπουλος: «Οι κτηνοτρόφοι κρατούν ζωντανή την ελληνική περιφέρεια»

«Οι κτηνοτρόφοι είναι αυτοί που κρατούν ζωντανή την ελληνική περιφέρεια» ήταν το μήνυμα που έστειλε από τις γιορτές του Άγιου Μάμα ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός αναπληρωτής Αγροτικής Ανάπτυξης παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον προστάτη των κτηνοτρόφων Άγιο Μάμα, στο υπό ανέγερση ομώνυμο εξωκκλήσι του στην Κοιλάδα.

«Η χώρα μας είναι ελλειμματική σε κρέας και γάλα»

Μετά την περιφορά της εικόνας, που κράτησε τιμητικά με τον πρόεδρο του χωριού κ. Παναγιώτη Νατσίδη και την προσφορά του «κουρμπανιού» στους προσκυνητές, ο Θεσσαλός πολιτικός δήλωσε είπε ότι «μαζί με τους κτηνοτρόφους, τους ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης, που δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα χωρίς αργίες και σχόλες, γιορτάσαμε τον προστάτη τους Άγιο Μάμα. Στην επίκληση του ονόματός του καταφεύγουν οι κτηνοτρόφοι σε κάθε δυσκολία. Χρέος δικό μας είναι να εργαστούμε για να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή τους αίροντας εμπόδια και αντικίνητρα που επιβλήθηκαν, όπως η δυσβάστακτη φορολογία και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Η χώρα μας είναι τραγικά ελλειμματική σε κρέας και γάλα. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε κατάματα το πρόβλημα, λαμβάνοντας υπόψη, εξίσου σοβαρά, το γεγονός ότι οι κτηνοτρόφοι είναι αυτοί που κρατούν ζωντανή την ελληνική περιφέρεια!

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί και ο νομός μας θα αποκτήσει -χάρις στην πρωτοβουλία του π. Αδάμ και των ευλαβών κατοίκων της Κοιλάδας- τον πρώτο ναό προς τιμήν του Αγίου Μάμαντος».

Το εξωκκλήσι, που ξεκίνησε με τον οβολό των πιστών, ανέλαβε να αποπερατώσει η οικογένεια των ομογενών στις ΗΠΑ Αχιλλέα και Κατίνας Λυγγέρα και όπως ανακοίνωσε ο εφημέριος του χωριού π. Αδάμ Κιτσικούδης αναμένεται να ολοκληρωθεί έως του χρόνου στην εορτή του Αγίου.

Στο αναλόγιο οι ιεροψάλτες κ.κ. Χαραλάμπης Ζορμπάς και Ιωάννης Τζικούρας απέδωσαν με κατανυκτικότητα τους ύμνους στον εορτάζοντα Άγιο.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη την οικογένεια του κτηνοτρόφου κ. Παναγιώτη Λαμπρογιώτα που πρόσφερε το παραδοσιακό «κουρμπάνι» με αρνί και πλιγούρι, όπως επίσης και τις εθελόντριες Κυρίες του Φιλοπτώχου που το μαγείρεψαν και φρόντισαν μαζί με τους επιτρόπους για την όμορφη πανήγυρη στο γραφικό λόφο έξω από το χωριό, απ’ όπου έχει κανείς θέα στα γύρω χωριά.