Χαρακόπουλος: «Ο Ν. Τόσκας δεν απαλλάσσεται από τις ευθύνες για την ανομία»

Με αφορμή τη νέα άρνηση –τρίτη συνεχόμενη- από την πλευρά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα να προσέλθει στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει σε ερώτηση για την ανομία στα Εξάρχεια, αλλά και την απροθυμία προσδιορισμού, εδώ και τρεις μήνες, της συζήτησης επίκαιρης επερώτησης βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την έξαρση της εγκληματικότητας, ο τομεάρχης της ΝΔ σε θέματα Προστασίας του Πολίτης, Μάξιμος Χαρακόπουλος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

«Ο κ. Τόσκας δεν απαλλάσεται από τις τεράστιες ευθύνες του για την ανομία και την έξαρση της εγκληματικότητας με το να αποφεύγει να δώσει απαντήσεις στους βουλευτές. Και η κυβέρνηση αντί να καταφεύγει σε αήθεις κατηγορίες εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, ότι δήθεν βρίσκεται πίσω από εκδηλώσεις βίας, όπως εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ας σταματήσει να αποπροσανατολίζει τους πολίτες και ας φροντίσει να αποκαταστήσει άμεσα, όπως οφείλει το νόμο και την τάξη στη χώρα» τόνισε εκτός των άλλων ο Μ. Χαρακόπουλος.

“Θα επιμείνουμε μέχρι να πάρουμε πειστικές απαντήσεις”

Και συνέχισε λέγοντας: «Αντιλαμβανόμαστε ότι η θέση του κ. Τόσκα είναι ιδιαίτερα δύσκολη μετά και την απαράδεκτη απόπειρα του Ρουβίκωνα, την ώρα που μέλη του εισβάλλουν στο ΣτΕ, με στόχο να εκφοβίσουν τους λειτουργούς της δικαιοσύνης και απειλούν ευθέως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά σε κάθε περίπτωση να γνωρίζει ότι θα επιμείνουμε μέχρι να λάβουμε πειστικές απαντήσεις».