Χαρακόπουλος: «Ο Τόσκας δίνει συγχωροχάρτι στους μπαχαλάκηδες»

Σε δήλωση με την οποία κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα για κάλυψη στον Ρουβίκωνα και στους μπαχαλάκηδες, προχώρησε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. 

Με αφορμή λοιπόν την συνέντευξη του κ. Τόσκα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρει στη δήλωσή του: «Ό,τι και να υποστηρίξει πλέον ο κ. Τόσκας, η κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της: Η θητεία του στο υπουργείο θα καταγραφεί ως μελανή σελίδα. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα εγγυηθεί την ασφάλεια, τον νόμο και την τάξη παντού και για όλους».

«Παραμένει αμετανόητος»

Αμετανόητο χαρακτηρίζει εν συνεχεία μέσω της δήλωσής του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τον Νίκο Τόσκα.

«Ο κ. Τόσκας -και με τη σημερινή του συνέντευξη- αποδεικνύει ότι παραμένει αμετανόητος:

• Αρνείται πεισματικά να παραδεχθεί την έξαρση της εγκληματικότητας με την οποία έρχονται αντιμέτωποι σε καθημερινή βάση οι πολίτες.
• Αρνείται -με αστείες προφάσεις- να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι σε όσους δημοσίως -είτε μέσω Διαδικτύου είτε με αφίσες- απειλούν πολίτες, πολιτικούς αλλά και όργανα της Δικαιοσύνης.
• Δίνει, εκ νέου, συγχωροχάρτι στους Ρουβίκωνες και στους αναρχικούς μπαχαλάκηδες με τις αναφορές του σε «νηπιακές» ιδεολογικές απόψεις.
• Παραπλανά υποστηρίζοντας ότι οι ομάδες των περιθωριακών που καταστρέφουν και απειλούν δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ακόμη και ο αντιπροεδρος της κυβέρνησης αναφέρεται στα «δικά τους παιδιά».
• Δεν λέει κουβέντα για τον απαράδεκτο νόμο Παρασκευόπουλου που διευκολύνει την απελευθέρωση κακοποιών και ανακυκλώνει το έγκλημα.
• Δεν αναφέρεται ούτε μια φορά στο αίσχος των Εξαρχείων, όπου συνεχίζεται καθημερινώς το πάρτι των μολότοφ, όπως έγινε και το περασμένο τριήμερο, χωρίς η αστυνομία να μπορεί να αντιδράσει γιατί της κρατά δεμένα τα χέρια η πολιτική ηγεσία.
• Αποφεύγει να θίξει το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου της ανομίας που επανήλθε με τον νόμο Γαβρόγλου και αφήνει ελεύθερο το πεδίο στους πάσης φύσεως τραμπούκους να αλωνίζουν στα ΑΕΙ τρομοκρατώντας διδακτικό προσωπικό και φοιτητές.
• Κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για ρητορική μίσους -της οποίας η προσήλωση της ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας δεν αμφισβητείται από κανέναν- ενώ οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συστηματικά υποδαύλισαν τη βία για να ανέλθουν στην εξουσία.
• Συγκαλύπτει και πάλι τις ευθύνες του για την πρωτοφανή έλλειψη προετοιμασίας για την περυσινή αντιπυρική περίοδο, όπου τα μισθωμένα ελικόπτερα έφθασαν τον…Αύγουστο, μεταθέτοντας τις ευθύνες του στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν κατηγόρησε τους πυροσβέστες».