Χατζηδάκης: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανηγυρίζουν, γυρίσαμε προς τα πίσω»

Αιχμές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Κώστας Χατζηδάκης με αφορμή την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια που «βλέπει» ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανηγυρίζουν αλλά δεν ξέρω τι θα λένε οι μισθωτοί που θα χάσουν ένα μισθό από τη μείωση του αφορολόγητου. Τι θα λένε οι συνταξιούχοι που κινδυνεύουν να χάσουν από μία έως τρεις συντάξεις. Τι θα λένε οι φορολογούμενοι που θα είναι στην πίεση για πολλά χρόνια με τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Τι λένε όλοι οι Έλληνες που ξέρουν ότι το Υπερταμείο θα είναι εδώ μέχρι το 2115, για ακόμα 97 χρόνια», προσθέτοντας πως στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν χρειάζεται κανείς να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση. «Την αντιπολιτεύεται η ίδια η πραγματικότητα. Αυτά που βιώνουν και θα βιώνουν οι Έλληνες πολίτες. Ας κάνει, λοιπόν, όποια πανηγύρια θέλει ο πρωθυπουργός. Θα είναι εις βάρος του», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη η κυβέρνηση κατάφερε την ώρα που η χώρα έβγαινε στο ξέφωτο «να γυρίσει τη χώρα προς τα πίσω, να οδηγηθούν στο 3ο μνημόνιο το καλοκαίρι του ‘15, με τη δική τους υπογραφή, και τώρα να καταλήξουμε σε ένα άτυπο 4ο μνημόνιο με τα γνωστά μέτρα για μισθωτούς συνταξιούχους κ.λπ. Δύο μνημόνια μας φόρτωσαν, λοιπόν! Και οι φτωχοί πλήρωσαν τη νύφη» δήλωσε χαρακτηριστικά.