φωτ. αρχείου

Χιλιάδες λαθραία τσιγάρα κατέσχεσε το ΣΔΟΕ

Περισσότερα από 170.000 λαθραία τσιγάρα κατέσχεσε το ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη, επιφέροντας σημαντικό πλήγμα κατά του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντω.

Ύστερα από έρευνα, ελεγκτές του σώματος εντόπισαν κατοικία που είχε μετατραπεί σε χώρο αποθήκευσης των λαθραίων τσιγάρων.

Ειδικότερα, υπάλληλοι του Τμήματος Ναρκωτικών – Όπλων και Λοιπών Ελεγχόμενων Προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Μακεδονίας του ΣΔΟΕ, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, διενήργησαν έρευνα σε κατοικία σε περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Η έρευνα, η οποία έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατέδειξε ότι η κατοικία είχε μετατραπεί σε χώρο αποθήκευσης καπνικών προϊόντων.

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: 170.740 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων διαφόρων τύπων και 160 συσκευασίες καπνού. Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι εκτιμώνται σε 35.490 ευρώ.

Τέσσερις συλλήψεις

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, αλλοδαποί υπήκοοι. Εναντίον τους σχηματίσθηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Στην επιχείρηση συνέδραμε η Κινητή Ομάδα Ελέγχου του Α΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης. Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν οι προμηθευτές των λαθραίων καπνικών προϊόντων.