Χρηματιστήριο: Πτώση 0,41% – «Έξοδος» δίχως νταούλια

Είτε βγήκε η Ελλάδα στις αγορές, είτε όχι, είναι το ίδιο και το αυτό. Ο Γενικός Δείκτης  στο Χρηματιστήριο έκλεισε στις 630,70 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,41%.

Η έξοδος λοιπόν της Ελληνικής Δημοκρατίας αποτελεί ένα ουδέτερο γεγονός ( non event ) δίχως σημασία αφού πρώτον, δεν είναι καθαρή έξοδος διότι εκδίδεται ένα πενταετές ομόλογο και όχι η δεκαετία.

Eπιπλέον, όταν βγαίνει ένα κράτος στις αγορές αιφνιδιάζει όταν δεν το γνωρίζει κανείς και όχι όπως στην ελληνική περίπτωση, όπου ήταν κοινό μυστικό η έκδοση του ομολόγου.

Για να θυμηθούμε και όσα έλεγαν οι κυβερνώντες – απο την ανάποδη – οι αγορές βαράνε τα νταούλια και η Ελλάδα χορεύει. Εκτός, όμως, από την έκδοση του ομολόγου, οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές εμφάνισαν περίεργη συμπεριφορά αφού οι ανοικτές πωλήσεις συνεχίζονται δίχως σταματημό. Το χρηματιστήριο οδηγήθηκε αρχικά σε άνοδο, ωστόσο στο τέλος οι τράπεζες γύρισαν αρνητικά – με εξαίρεση την Eurobank.

Βουτιά 4% για την Alpha Bank στα 0,935 ευρώ, τίτλος που το πρωϊ ήταν κοντά στο 1 ευρώ. Αμετάβλητη η Εθνική Τράπεζα στα 0,96 ευρώ. Κέρδη 2% για την μετοχή της Eurobank στα 0,51 ευρώ. Πτώση 1,36% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,582 ευρώ. Κέρδη 0,71% για την Μπέλα στα 14,10 ευρώ. Άνοδος 1,68% για την Βιοχάλκο στα 2,73 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 30 εκατ. ευρώ με πακέτα 4,1 εκατ, ευρώ, κυρίως, σε ΟΤΕ και Alpha Bank.