Χρυσόγονος: Όμηροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

«Άστοχη» χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος την ενέργεια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να αναφερθεί στην ονομασία «Gorna Makedonija» ενώ χαρακτήρισε ομηρία την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανούπολη.

«Φυσικά και πρόκειται για ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών. Ελπίζω να μην παραταθεί περισσότερο η ομηρία τους. Δεν βλέπω τι κέρδος θα είχε η Τουρκία από μια περαιτέρω παράταση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόγονος σε συνέντευξή του στο Epsilon Tv.

«Δεν μπορεί να ξέρει κανείς αν οι Τούρκοι βρίσκονται σε ένα προ-στάδιο σχεδιαζόμενου θερμού επεισοδίου. Εμείς πρέπει να δείξουμε σταθερότητα και να μην κάνουμε βεβιασμένες κινήσεις», πρόσθεσε ο κ. Χρυσόγονος.

Όσον αφορά στην ενέργεια του πρωθυπουργού να αναφερθεί στην ονομασία «Gorna Makedonija»  στη συνέντευξή του στις Βρυξέλλες ο κ. Χρυσόγονος είπε ότι: «Ήταν άστοχο από τη μεριά του. Δεν θεωρώ ότι είναι σκόπιμο να δείχνουμε τόση προσήλωση, καθώς το όνομα θα είναι σύνθετο. Δεν πιστεύω ότι είμαστε κοντά σε λύση του Σκοπιανού».

Επίσης ο κ. Χρυσόγονος αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την χαρακτήρισε «παράταιρο γάμο» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν γίνονταν πρόωρες εκλογές, οι ΑΝΕΛ θα ήταν εκτός του κοινοβουλίου. Ο Καμμένος δεν θα προχωρήσει στη διάλυση της συγκυβέρνησης. Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι θα χάσει τις εκλογές».