Χρ. Μπουτσικάκης: Τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση θα βοηθήσουν και την αγορά και τους πολίτες

ροη

«Το μέλημά μας είναι να μπορέσουμε να μεγαλώσουμε την πίτα, έτσι ώστε να μεγαλώσει η αγορά, να μεγαλώσουν αυτά τα οποία εισπράττει το κράτος, για να μπορέσουν αυτά να αποδοθούν δίκαια στους πολίτες της χώρας», δήλωσε ο βουλευτής Α’ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας Χριστόφορος Μπουτσικάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για το νομοσχέδιο που αφορά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και βελτιώσεις στη ρύθμιση οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση.

«Τα μέτρα που έχει αποφασίσει να πάρει η κυβέρνηση και τα φέρνει σε νομοσχέδια πλέον στη Βουλή θα βοηθήσουν

και την αγορά αλλά και τους πολίτες. Νομίζω ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση,

όπως είχε εξαγγείλει κιόλας ο πρωθυπουργός προεκλογικά κι είναι αυτό που χρειάζεται για να μπορέσει να ανακουφιστεί και ο μέσος Έλληνας,

αλλά και να μπορέσουν και οι Έλληνες να τοποθετήσουν ξανά τα χρήματά τους στην ελληνική αγορά,

αλλά και οι ξένοι, οι οποίοι ενδιαφέρονται εδώ και πολύ καιρό να επενδύσουν στην Ελλάδα,

αλλά δυστυχώς με την κατάσταση την προτέρα δεν είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν», ανέφερε.

«Ουσιαστικά», πρόσθεσε ο βουλευτής, «θα αυτοχρηματοδοτηθεί όλο αυτό μέσα από την ανάπτυξη και μέσα από τις θέσεις εργασίας που θέλουμε να φέρουμε, γιατί αυτό είναι το βασικότερο μέλημα και όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές».

Ερωτηθείς σχετικά με την προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο κ. Μπουτσικάκης απάντησε:

«Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πίστευε στη δύναμη της αγοράς και στην ελεύθερη οικονομία,

με αποτέλεσμα να δημιουργεί αυτά τα ματωμένα πλεονάσματα […] Είναι κάτι το οποίο το έχει δρομολογήσει και το έχει σχεδιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτά τα οποία έχει σχεδιάσει τα υλοποιεί ο πρωθυπουργός».

«Και με τη μείωση των φόρων και με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και με τη σταδιακή μείωση και του ΦΠΑ που θέλουμε να φέρουμε θα μπορέσει να ανασάνει ο κόσμος και να απολαύσει περισσότερο την καθημερινότητά του.

Η καθημερινότητα και η γραφειοκρατία στο δημόσιο είναι αυτά που βασανίζουν τον Έλληνα πολίτη», συμπλήρωσε.

*Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και ο Κώστας Παπαδάκης

**Επιμέλεια: Σμαρώ Αβραμίδου

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.