Χωρίς νερό μέχρι αύριο το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Χωρίς νερό θα μείνει μέχρι αύριο το κέντρο της Θεσσαλονίκης, που τροφοδοτείται από το αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι έχει την κατάλληλη ποιότητα και άρα είναι ασφαλές να δοθεί προς κατανάλωση.

Σοβαρά προβλήματα θα συνεχίσουν παράλληλα να υπάρχουν και στις περιοχές που τροφοδοτούνται εν μέρει από τον Δενδροπόταμο, όπως Χαριλάου, Τούμπα, Πυλαία, Πανόραμα, Βασιλίσσης Όλγας και Καλαμαριά, παρότι έχει αυξηθεί η τροφοδοσία με νερό από τον Αλιάκμονα μέσω της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού Θεσσαλονίκης.

Η θολότητα το πρόβλημα στο νερό της Θεσσαλονίκης

Το πρόβλημα στο νερό του κέντρου της Θεσσαλονίκης οφείλεται σε αυξημένη θολότητα που προκλήθηκε από τη μεσημεριανή νεροποντή -τα αίτια διερευνώνται- και οι πρώτες ενδείξεις από τους επιβεβλημένους από τη νομοθεσία ελέγχους θα φανούν μόνο αύριο το μεσημέρι (τουλάχιστον 21 ώρες μετά τη νεροποντή), οπότε και θα κριθεί αν το νερό είναι απολύτως ασφαλές για να δοθεί στην κατανάλωση.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση έχει ληφθεί μέριμνα για ευαίσθητες δομές όπως είναι τα νοσοκομεία, ενώ η διοίκηση της ΕΥΑΘ είναι σε επαφή και συνεννοήσεις με τον κεντρικό δήμο και επαγγελματικούς φορείς.