Ψήφισμα κατά της κατασκευής του ΧΥΤΑ Γραμματικού

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατασκευή του ΧΥΤΑ Γραμματικού και τις περιβαλλοντικές συνέπειες στην περιοχή, αν αυτή προχωρήσει, κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθώνα “Marathon Art Festival”.

Εκ μέρους του προέδρου της Βουλής, κ. Νικολάου Βούτση, το ψήφισμα παρέλαβε αντιπροσωπεία βουλευτών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ.κ. Αντώνη Συρίγο και Μαρία Θελερίτη, την κ. Χαρά Καφαντάρη, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος, καθώς και από τους βουλευτές κ.κ. Ιωάννη Δέδε και Παναγιώτη Σκουρολιάκο.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθώνα “Marathon Art Festival” κ. Μάριος Αρμάος, «με το ψήφισμα αυτό ζητάμε να σταματήσει αμέσως και να μη λειτουργήσει ποτέ το έργο του ΧΥΤΑ Γραμματικού, που έχει χτιστεί παρανόμως, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την παραλία του Σέσι, σε περιοχή ενταγμένη στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura 2000. Το ΧΥΤΑ Γραμματικού, αν λειτουργήσει, θα μολύνει ανεπανόρθωτα τη θάλασσα του Ευβοϊκού, την ατμόσφαιρα και τον υδροφόρο ορίζοντα, τη λίμνη Μαραθώνα απ’ όπου πίνει νερό όλη η Αθήνα».