Όλα έτοιμα για τα εγκαίνια της μεγαλύτερης γέφυρας στον κόσμο!(vd)

 

Όλα έτοιμα για τα εγκαίνια της μεγαλύτερης γέφυρας στον κόσμο!Η μήκους 55 χιλιομέτρων γέφυρα αναμένεται να εγκαινιαστεί σύντομα, αλλάζοντας τις ζωές δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.Ένα θαύμα της σύγχρονης μηχανικής είναι έτοιμο να ανοίξει τις «πύλες» του, φιλοδοξώντας να αλλάξει για πάντα τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν στην νοτιοανατολική Κίνα και στην πόλη του Χονγκ Κονγκ.

Συγκεκριμένα, η μήκους 55 χιλιομέτρων γέφυρα που θα συνδέει την ηπειρωτική Κίνα με τις ημιαυτόνομες πόλεις του Μακάο και του Χονγκ Κονγκ είναι σχεδόν έτοιμη να υποδεχθεί τα πρώτα αυτοκίνητα, που θα γλιτώσουν αρκετές ώρες οδήγησης και ταξιδιού με πλοίο ώστε να φθάσουν στον προορισμό τους.

https://youtu.be/kopCultsMG4

Αξίίζει να αναφέρουμε ότι για τις ανάγκες της κατασκευής του επιβλητικού δημιουργήματος απαιτήθηκαν περίπου 420.000 τόνοι χάλυβα σε βάθος επταετίας, ενώ η γέφυρα διαθέτει σε όλο της το μήκος έξι λωρίδες και τέσσερα τούνελ.

Αξιοσημείωτο όμως, είναι και το γεγονός ότι προκρίθηκε η κατασκευή τεσσάρων νησιών στη θάλασσα της Κίνας για να διευκολυνθεί το έργο των εκατοντάδων μηχανικών και τεχνικών που απασχολήθηκαν στην κατασκευή της, οι οποίοι συνέρρευσαν από 14 χώρες για να εργαστούν στο επιβλητικό δημιούργημα.

Όλα έτοιμα για τα εγκαίνια της μεγαλύτερης γέφυρας στον κόσμο!

Πότε αναμένονται τα εγκαίνια της γέφυρας

Τα εγκαίνια αναμένονται τους προσεχείς μήνες, όταν θα ολοκληρωθούν κι οι τελευταίες λεπτομέρειες του «θαύματος», όπως χαρακτηρίζεται από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ενώ για το έργο δαπανήθηκαν περισσότερα από 15 δις δολάρια, ανάγοντάς το σε ένα από τα πιο πολυδάπανα έργα της τελευταίας δεκαετίας.