«Όταν η Ελλάδα ήταν ενωμένη τα κατάφερε»

Μήνυμα ενότητας του Ελληνισμού έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σύμη και τη Ρόδο, στο πλαίσιο συζήτησης που είχε με τους τοπικούς φορείς, τονίζοντας πως κάθε φορά που η Ελλάδα ήταν ενωμένη, τα κατάφερε!

Στην αρχή της εισαγωγής του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις σημαντικές στιγμές αναγνώρισης του Έθνους μας και στα στοιχεία εκείνα που μας επέτρεψαν να μεγαλουργήσουμε ως λαός, δημιουργώντας την Ελλάδα των σημερινών της ορίων.

Υπενθύμισε παράλληλα τις συνέπειες που είχε για τον ελληνισμό οι «σκοτεινές» στιγμές που επέφεραν εθνικές καταστροφές. «Κι αν πρέπει να συγκρατήσω κάτι για  να κάνω μια εισαγωγή στη συζήτηση την οποία θα κάνουμε, αυτό είναι το εξής: Κάθε φορά που η Ελλάδα ήταν ενωμένη και αγωνίστηκε με σχέδιο και προγραμματισμό για την επίτευξη των μεγάλων εθνικών της στόχων, τα κατάφερνε» σχολίασε στην αρχή της τοποθέτησής του.

 «Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία»

Και συνέχισε: «Βρισκόμαστε και σήμερα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Σε μια γεωπολιτική συγκυρία, όπου έχουμε απέναντί μας μια Τουρκία, η οποία εκφράζει μια έντονη νευρικότητα και τολμώ να πω επιθετικότητα, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση, με ενότητα αλλά και με στιβαρότητα. Δύο Έλληνες στρατιώτες συνελήφθησαν και κρατούνται σήμερα στην Τουρκία».

«Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί να επιστραφούν το συντομότερο πίσω»

Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε «το περιστατικό αυτό να λήξει το συντομότερο», σημειώνοντας με νόημα πως είχαμε και στο παρελθόν αντίστοιχα τέτοια περιστατικά, τα οποία λύνονταν πάντα σε στρατιωτικό επίπεδο.

«Και πρέπει τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να επιστραφούν το συντομότερο πίσω στην Ελλάδα. Αυτό επιβάλλουν οι κανόνες καλής γειτονίας και καλών σχέσεων που πάντα θέλουμε και πάντα επιδιώκουμε να έχουμε με την Τουρκία. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα δοθεί λύση σε αυτήν την περιπέτεια, ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά ένα καινούργιο πλαίσιο ελληνο-τουρκικών σχέσεων. Το οποίο δεν θα διέπεται από την εχθρότητα και από την ένταση των τελευταίων μηνών, αλλά θα κοιτάζει περισσότερο αυτά τα οποία μας ενώνουν και λιγότερο αυτά τα οποία μας χωρίζουν» κατέληξε.