Φωτογραφία Αρχείου

Όχημα έπεσε σε καφετέρια στο Βερολίνο τραυματίζοντας πέντε άτομα

Τουλάχιστον πέντε άτομα τραυματίστηκαν όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε στην τζαμαρία μιας καφετέριας στην περιοχή Σαρλότενμπουργκ  στο Βερολίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η τοπική αστυνομία.

Ωστόσο, η αστυνομία η οποία ερεύνησε το περιστατικό απέρριψε την πιθανότητα ο δράστης να είχε τρομοκρατικά κίνητρα, αποδίδοντας την ευθύνη σε ιατρικά ζητήματα τα οποία αντιμετώπιζε ο οδηγός  τους εν λόγω οχήματος.

«Σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα των συναδέλφων μας που βρίσκονται στο σημείο, ο οδηγός είχε προβλήματα υγείας», ανέφερε η αστυνομία του Βερολίνου στον λογαριασμό της στο Twitter, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατία», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι πιο πιθανό είναι να ήταν ατύχημα που προκλήθηκε όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου λόγω αδιαθεσίας.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού συναγερμού για επιθέσεις μαχητών σχεδόν δύο χρόνια αφότου ένας Τυνήσιος ισλαμιστής έπεσε με κλεμμένο φορτηγό σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 11 άνθρωποι καθώς και ο οδηγός.