«Όχι» Έτινγκερ σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις για το Brexit

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γκίντερ Έτινγκερ, ανακοίνωσε ότι το μπλοκ, είναι διατεθειμένο να προστεθούν και άλλες διευκρινήσεις για τους όρους διεξαγωγής του Brexit, κατόπιν συνομιλιών Λονδίνου-Βρυξελλών, ωστόσο απέρριψε το γεγονός να αλλάξει η συμφωνία που αφορά το σύνορο μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Βορείου Ιρλανδίας.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, παραχώρησε συνέντευξη στην οποία σχολίασε μεταξύ άλλων και τις εξελίξεις που αφορούν τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το λέμε αυτό και το εννοούμε… άρα τελικές διευκρινίσεις ναι, αλλά περαιτέρω διαπραγματεύσεις όχι», δήλωσε ο Έτινγκερ στο γερμανικό δίκτυο SWR.

Ερωτηθείς εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ανοικτή στο να τεθεί ένα χρονικό όριο για τη λύση του backstop για τη Βόρεια Ιρλανδία, ο Έτινγκερ δήλωσε: «Όχι, αυτό δεν λειτουργεί. Χρειάζεται να έχουμε σαφείς κανόνες για τους πολίτες, τα προϊόντα και τα αγαθά στα σύνορα της Ιρλανδίας, της Βόρειας Ιρλανδίας, στο Μπέλφαστ και το Δουβλίνο».