«Όχι» Σαλβίνι σε κοινό προϋπολογισμό εάν ζημιώνει την Ιταλία

Δημοσιεύματα σε σχέση με τις εξελίξεις που δρομολογούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως ο κοινός ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, εξέδωσαν νωρίτερα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, φιλοξενώντας δηλώσεις μελών της ιταλικής κυβέρνησης.

«Αν, όπως φαίνεται, η γαλλογερμανική πρόταση για τον προϋπολογισμό της Ένωσης ζημιώνει την Ιταλία, δεν θα συναινέσουμε», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, και πρόεδρος της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι.

Παράλληλα, ο αρχηγός του συγκυβερνώντος κόμματος των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε ότι στην φάση αυτή «το όλο θέμα των κυρώσεων δεν τον ανησυχεί» και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Κύριας σημασίας, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι να διαπιστωθεί αν και πότε πρόκειται να ξεκινήσει η εν λόγω διαδικασία και αν θα αφορά την παραβίαση των κανόνων για το έλλειμμα ή για το δημόσιο χρέος.

Όπως έχει διαρρεύσει, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ζήτησε ξανά από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να μπορέσουν να συναντηθούν με κύριο αντικείμενο συζήτησης την πορεία της ιταλικής οικονομίας και την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.