Στις 3 Ιουνίου απολογείται ο Μάριος Σαλμάς

Προθεσμία για τις 3 Ιουνίου 2019 ζήτησε και έλαβε τη Δευτέρα (6/5) από την Εισαγγελία Διαφθοράς ο πρώην υπουργός Μάριος Σαλμάς, που είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την αποκαλούμενη υπόθεση των αρθροσκοπήσεων.

Ο πρώην υπουργός ελέγχεται για το ενδεχόμενο διάπραξης του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η υπόθεση με τις αρθροσκοπήσεις για την οποία ελέγχεται ο Μ. Σαλμάς

Η εν λόγω υπόθεση αφορά συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για αρθροσκοπήσεις, με δυο διαγνωστικά κέντρα, εκ των οποίων το ένα συστεγάζονταν με το ιδιωτικό ιατρείο του κ. Σαλμά, προς τα οποία συνταγογραφούσε αρθροσκοπήσεις ο ελεγχόμενος που φέρει την ιδιότητα του χειρουργού ορθοπεδικού.

Από τα 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση, 543 φέρεται να συνταγογραφήθηκαν από τον κ. Σαλμά και εμφανίζουν παρατυπίες όπως έλλειψη υπογραφής ασφαλισμένου ή σφραγίδας του παρόχου υγείας.

Επιπλέον η εν λόγω εξέταση φαίνεται να είχε υπερκοστολογηθεί ενώ σε πολλές περιπτώσεις κρίνεται από ειδικούς ως μη απαιτούμενη καθώς μπορεί να γίνει διάγνωση και με μαγνητική αρθρώσεων.