«Αέρας» 13 μονάδων για ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 13 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου δίνει νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Metron Analysis για την εφημερίδα τα ΝΕΑ.

Για την ακρίβεια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 36.3%, με το κυβερνών κόμμα να ακολουθεί με 23,3%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 9% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 7,1%, ΚΚΕ με 6,7%, Ένωση Κεντρώων με 3,3%, ΑΝΕΛ με 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας με 2,3%, Εθνική Ενότητα με 1,7%, Ελληνική Λύση με 1,6%, Λαϊκή Ενότητα με 1,5%, ΜεΡΑ25 με 1,4%.

Προηγείται και στην παράσταση νίκης

Πολύ μεγάλο είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την παράσταση νίκης όπου προηγείται με 64% έναντι μόλις 19% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 26% με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει ποσοστό 17% ενώ κανένας απαντά το 38% των ερωτηθέντων.

Τέλος στη δημοσκόπηση της Metron Analysis οι πολίτες ερωτήθηκαν και για το ποια θεωρούν ότι είναι τα κόμματα που μπορούν να χειριστούν καλύτερα τα ελληνοτουρκικά αλλά και το Σκοπιανό.

Το 12% (13% για το Σκοπιανό) απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, 25% (20% για το Σκοπιανό) απάντησε η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή το 5% (7% για το Σκοπιανό), οι ΑΝΕΛ το 1% (το ίδιο ποσοστό και για το Σκοπιανό).