Αφγανιστάν: Επίθεση Ταλιμπάν με 15 νεκρούς κυβερνητικούς αξιωματούχους

Ταλιμπάν εισέβαλαν χθες σε κυβερνητικό κτίριο στο κεντρικό Αφγανιστάν και με ένα πυροβόλο όπλο σκότωσαν 15 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων τριών κορυφαίων τοπικών αξιωματούχων.

Η επίθεση που σημειώθηκε στην περιοχή του Khuja Omari ήταν η τελευταία που έχει εκδηλωθεί στην επαρχία του Ghazni, η οποία σε μεγάλο βαθμό βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν. Μάλιστα οι τελευταίοι έστησαν οδοφράγματα προκειμένου να εμποδίσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις να φτάσουν άμεσα για βοήθεια και σχεδόν αμέσως ανέλαβαν την ευθύνη.

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Ζαμπιουλάχ Μοχαίντ τόνισε στο Αssociated Press ότι μετά την επίθεση αυτή στο Khuja Omari όχι πολύ μακριά από την επαρχιακή πρωτεύουσα Ghazni όλες οι θέσεις ασφαλείας στην περιοχή, βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν. Το κέντρο ωστόσο, της περιοχής, βρίσκεται ακόμη σε κυβερνητικά χέρια.

Η επαρχία Ghazni βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας Καμπούλ. Το οδικό ταξίδι μεταξύ της πρωτεύουσας και της νότιας επαρχίας Κανταχάρ, μιας περιοχής που ανήκει παραδοσιακά στους Ταλιμπάν, θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Νεκρός και ο περιφερειακός κυβερνήτης

Ένας δικηγόρος στο αφγανικό κοινοβούλιο, ο Μοχάμεντ Αρίφ Ραχμάνι τόνισε ότι ο περιφερειακός κυβερνήτης, ο διευθυντής ασφαλείας και ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ήταν μεταξύ των θυμάτων που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση. Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων ωστόσο και από τις δύο πλευρές, στάθηκε αδύνατο να επαληθευτεί λόγω της απομακρυσμένης περιοχής όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Πηγή: Associated Press