Αλ. Χαρίτσης: «Ακούσαμε χθες τον πρωθυπουργό να ψεύδεται στη Βουλή για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Αδιάψευστος μάρτυρας τα βίντεο»

«Δυστυχώς ακούσαμε χθες τον πρωθυπουργό να ψεύδεται ενώπιον της Βουλής για τις δηλώσεις του κ. Πέτσα, αλλά τα βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξη του στον ρ/σ Κανάλι 1. Επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ, να δώσει διευκρινίσεις και απαντήσεις για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου περί «περισσότερων ναυαγίων στο Αιγαίο σε συνέχεια των αυξημένων περιπολιών» και για τα «περί συμψηφισμού του προσφυγικού με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την ΑΟΖ». «Αλίμονο αν η χώρα μας μπει σε αυτήν τη λογική», πρόσθεσε.

 

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη είχε ζητήσει διευκρινίσεις από την περασμένη εβδομάδα, «αφού αυξημένες περιπολίες θα έπρεπε κανονικά να σημαίνουν αυξημένες διασώσεις».

 

Ασκώντας κριτική στο νομοσχέδιο για το άσυλο που ψηφίστηκε χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «το προσφυγικό δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακές κορώνες ή λογικές καταστολής» και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει «στη διεθνοποίηση του θέματος, όπως ακριβώς είχε κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». «Απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την κατανομή των προσφύγων στην Ελλάδα και την αποσυμφόρηση των νησιών μας», συμπλήρωσε.

 

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι «διεθνείς οργανισμοί και οργανώσεις περιγράφουν με μελανά χρώματα τη στάση της κυβέρνησης ΝΔ στο προσφυγικό και έχουν αποδοκιμάσει το ψηφισθέν σχέδιο νόμου, αφού αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και καταστρατηγεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα». «Το νομοσχέδιο για το άσυλο είναι ιδεοληπτικό, γιατί καταστρέφει το αναφαίρετο δικαίωμα των προσφύγων να ζητούν άσυλο», υπογράμμισε.

©Πηγή: amna.gr