Αλ. Χαρίτσης: «Ο κ. Πέτσας καλό θα ήταν να μην τα κάνει χειρότερα για τον κ. Μητσοτάκη»

«Ο κ. Πέτσας καλό θα ήταν να μην τα κάνει χειρότερα για τον κ. Μητσοτάκη», αναφέρει ο Αλέξης Χαρίτσης απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, επικρίνοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης.

«Τώρα θυμήθηκε η Ν.Δ. την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία; Ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ που μέσα σε τρεις μήνες άλλαξε τη θέση της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να ενταχθούν “πακέτο” Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία», δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Πού ήταν τόσους μήνες λοιπόν η σπουδή της κυβέρνησης για τη μειονότητα; Ούτε διαπραγματεύθηκε με τα Τίρανα ούτε αξιοποίησε τα συμπεράσματα του Συμβουλίου του Ιουνίου, που κατοχύρωνε τα δικαιώματα της μειονότητας», συνεχίζει. «Και γιατί δεν κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ τροπολογία, όπως έκαναν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας, αλλά προτίμησαν να αποδράσουν δια της αποχής; Προφανώς, για να μην ενοχληθεί η ακραία συνιστώσα της ΝΔ», σχολιάζει.

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρει πως «ο κ. Πέτσας θα ήταν καλό να είναι πιο προσεκτικός» και πως «δεν αρκεί η κυβίστηση της ΝΔ, που τώρα λέει ότι θα τηρήσει και θα τιμήσει την “προδοτική” Συμφωνία των Πρεσπών». Θέτει, δε, το ερώτημα: «Δεν γνωρίζει ότι, με βάση τη Συμφωνία αλλά και τις συνταγματικές αλλαγές που έκανε η Βόρεια Μακεδονία, οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο Βορειομακεδόνες, ανεξάρτητα από το πώς αυτοί αυτοπροσδιορίζονται;».

«Το χειρότερο όμως», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είπε κουβέντα για την ταμπακιέρα. Δεν είπε κουβέντα για την αστειότητα να αλλάξουν το C με το K στο Macedonia και να νομίζουν πως έλυσαν έτσι το ζήτημα των εμπορικών σημάτων που υπάρχει εδώ και δεκαετίες».

«Τι να πει άλλωστε; Γελάνε και οι πέτρες με την άγνοια και την προχειρότητά τους», σχολιάζει καταληκτικά.

 

©Πηγή: amna.gr