Άμεση απάντηση από τη Ρωσία στις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ

Άμεσα αντέδρασε η Ρωσία στις απειλές που εκτόξευσε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter. «Ετοιμάσου, Ρωσία. Πύραυλοι θα αρχίσουν να έρχονται», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, κάνοντας λόγο για «νέους» και «έξυπνους» πυραύλους που θα εξαπολύσει στη Συρία.

Το μήνυμα της Ζαχάροβα προς τον Ντόναλντ Τραμπ

Οι απειλές του, προκάλεσαν την αντίδραση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία απάντησε επίσης μέσω των social media και συγκεκριμένα μέσω Facebook.

«Πληροφορήθηκαν οι ειδικοί του ΟΑΧΟ (σ.σ. του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων) ότι τώρα έξυπνοι πύραυλοι θα καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στο πεδίο; Ή μήπως η όλη ιδέα είναι να καλύψουμε γρήγορα την πρόκληση με έξυπνους πυραύλους, ώστε οι διεθνείς ειδικοί να μην έχουν τίποτα να εξετάσουν ως στοιχεία;» έγραψε η Ζαχάροβα στο Facebook, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι κατηγορούν αδίκως τη Ρωσία για χρήση χημικών.

«Οι έξυπνοι πύραυλοι πρέπει να πλήττουν τρομοκράτες, όχι τη νόμιμη κυβέρνηση που πολεμά τη διεθνή τρομοκρατία στο έδαφός της επί πολλά χρόνια», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Το περασμένο Σάββατο, πολλά ΜΜΕ, επικαλούμενα Σύρους μαχητές, κατηγόρησαν τη Δαμασκό ότι εξαπέλυσε επίθεση με χημικά όπλα εναντίον της πόλης Ντούμα, στην ανατολική Γούτα. Τόσο η Δαμασκός, όσο και η Μόσχα διέψευσαν κατηγορηματικά τις κατηγορίες.