«Αναχαίτιση» πυραύλων σε Χομς και Δαμασκό

Στην «αναχαίτιση» δέκα πυραύλων στην επαρχία Χομς προχώρησαν τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ και σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Συρίας δεν έχουν αναφερθεί απώλειες, με όλους τους πυραύλους να καταρρίπτονται.

Η νέα επίθεση σημειώθηκε μερικά εικοσιτετράωρα μετά τα κοινά πλήγματα που εξαπέλυσαν εναντίον στόχων οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία σε αντίδραση για τη χημική επίθεση στην Ντούμα.

Θεωρούν «αποστολέα» το Ισραήλ

Το Ισραήλ θεωρούν ως υπεύθυνο των επιθέσεων οι συριακές ένοπλες δυνάμεις. Το Ισραήλ έχει πλήξει επανειλημμένα στόχους στη Συρία, από το ξέσπασμα του πολέμου και έπειτα, χτυπώντας κυρίως αυτοκινητοπομπές και βάσεις παραστρατιωτικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από το Ιράν και της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, δυνάμεων που πολεμούν στο πλευρό των στρατευμάτων του Άσαντ.

«Δε σχολιάζουμε τέτοια δημοσιεύματα» ήταν η απάντηση εκπροσώπου ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων ερωτηθείς σχετικά με τις πυραυλικές επιθέσεις.