Ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης “Πράξεις για τη Μακεδονία” σχετικά με την Περιφερειακή Οδό Κατερίνης

Για καθυστερήσεις στο συνολικό έργο της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης και αύξηση του προϋπολογισμού των απαλλοτριώσεων κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η περιφερειακή παράταξη “Πράξεις για τη Μακεδονία”, με αφορμή την σημερινή παράδοση στην κυκλοφορία του Δυτικού ΄Αξονα της Περιφερειακής Οδού. 

“Ο κ. Τζιτζικώστας, παραδίδει σήμερα τμήμα περίπου 5 χιλιομέτρων, από τα 10,3 χιλιόμετρα, συνολικά, της Περιφερειακής Κατερίνης. Έργο, που δημοπρατήθηκε το 2012 και για το οποίο ο ίδιος δήλωνε στις 23/10/2013, κατά τη διάρκεια …επιθεώρησης, ότι θα παραδοθεί πλήρως στα τέλη του 2015! Αντί αυτού όμως, ο συνολικός ορίζοντας ολοκλήρωσης, για το υπόλοιπο μισό μετατίθεται για το 2022 τουλάχιστον, ο εργολάβος έχει πληρωθεί το σύνολο του έργου και το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει απορρίψει την συμπληρωματική σύμβαση επιπλέον 12 εκ. ευρώ” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Παράλληλα σημειώνεται ότι χρειάστηκε “υπερδιπλάσιος χρόνος, για το μισό έργο” ενώ τονίζεται ότι “το κόστος των απαλλοτριώσεων αυξήθηκε από 7 σε 22 εκ. ευρώ, η περιβαλλοντική αποκατάσταση του ποταμού Πέλεκα αγνοείται, όπως και πολλά ακόμη, μεταξύ αυτών και η έρευνα του εισαγγελέα διαφθοράς…”.

“Όντως, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πρωταθλήτρια..” επισημαίνει η παράταξη “Πράξεις για τη Μακεδονία”.

*φωτογραφία αρχείου

 

©Πηγή: amna.gr