Αναστασιάδης: Το ποδόσφαιρο γύρισε χρόνια πίσω

Για την απόρριψη της έφεσης του ΠΑΟΚ κατά της πρωτοδίκης απόφασης για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, για τον τελικό του Κυπέλλου αλλά και για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, μίλησε ο Άγγελος Αναστασιάδης που τόνισε ότι: «Τα πρωταθλήματα παίζονται στο γήπεδο, το ποδόσφαιρο γύρισε χρόνια πίσω».

Αναλυτικά όλα όσα είπε o Ανστασιάδης στον Arena FM:

Για την απόφαση: Μοιραία το ποδόσφαιρο πάει πολλά χρόνια πίσω. Τα πρωταθλήματα παίζονται στους αγωνιστικούς χώρους. Εμείς στην Ελλάδα ξεκινήσαμε να τα δίνουμε μέσω δικαστικών αποφάσεων. Για μένα αυτό είναι θλιβερό. Δε νομίζω ότι χρειάζεται παραπάνω σχολιασμός. Ο κόσμος το καταλαβαίνει. Τα γήπεδα αδειάζουν. Και όλοι αυτοί που αγαπάνε το ποδόσφαιρο και ασχολούνται με αυτό είναι θλιμμένοι. Είναι άδικο. Είναι ένα άθλημα που παίζεται στους αγωνιστικούς χώρους.

Για τα δύο ντέρμπι: Στην ουσία παίχτηκε μόνο ένα ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη. Αυτό με τον Παναθηναϊκό. Τα άλλα δύο ήταν για να κρύβεσαι. Όχι για να λες ότι ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο.

Για τον πόλεμο που έγινε στον Ιβάν Σαββίδη: Ανέκαθεν υπήρχε αυτή η κατάσταση. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όταν τους δίνεις αφορμή για κάτι το παίρνουν, το μεγαλοποιούν, το προβάλουν όλη μέρα. Υπάρχουν χειρότερα πράγματα που δε τα λέει κανείς, δε τα βγάζει κανείς, κρύβονται. Σε όλες τις περιπτώσεις όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν θέματα που έχουν κουκουλωθεί, που δε δημοσιοποιούνται. Έτσι έγινε αυτή τη φορά. Δεν εκπλήσσει κανέναν. Αυτή τη χρονιά ο ΠΑΟΚ ήταν καλή ομάδα, έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο, άξιζε να το πάρει. Το απέδειξε πολλές φορές. Εμένα περιμένουν να το πω; Θα πουν είναι ΠΑΟΚτσης και το λέει.

Για τον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ: Αυτό το παιχνίδι μπορεί να βγάλει και τον πρωταθλητή της χρονιάς. Αν δε συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε στον αγωνιστικό χώρο και να μην γίνουν έκτροπα και να μην γίνουν φασαρίες. Αν υπάρχει μια εκδικητικότητα, μια αλλοφροσύνη όσο αναφορά στο πως λειτούργησαν όλα αυτά που είπαμε τότε θα είναι καταδικαστικό. Εύχομαι να μην είναι. Αυτό το παιχνίδι κρύβει πολλούς κινδύνους, πολλές παγίδες. Δε μπορεί κάποιος να το ερμηνεύσει ή να πει θα γίνει έτσι, θα γίνει αλλιώς. Να γίνει στον αγωνιστικό χώρο όχι έξω. Να μην επηρεάσει αρνητικά τις δύο ομάδες στο επόμενο πρωτάθλημα. Έχουμε μπει στο στόχαστρο της ΟΥΕΦΑ και είναι ένα σημείο που μπορούμε να δείξουμε πως μπορούμε ως χώρα να προστατέψουμε το ποδόσφαιρο μας.

Για τον τελικό από την αγωνιστική πλευρά: Θα είναι ένα ντέρμπι. Είναι δύο καλές ομάδες. Η ΑΕΚ έκανε καλό πρωτάθλημα. Έπαιξε σε τρία ταμπλό. Για μένα ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να καθαρίσει το πρωτάθλημα από το Νοέμβριο. Δε μπορέσαμε τότε να το εκμεταλλευτούμε και να ξεφύγουμε βαθμολογικά. Από τη στιγμή που πήγαινε βήμα-βήμα και μετά δάκρυ-δάκρυ, οι αποφάσεις που παρθήκανε ήταν καταστροφικές.

Για τη πορεία Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού: Τι να πούμε. Ο Ολυμπιακός δεν υπήρχε φέτος. Το είπα και προχθές ότι θα χάσει από τον Απόλλωνα. Δε μπορεί να κερδίσει κανέναν έτσι όπως είναι. Ήταν μια ομάδα κακή. Το ξέρουν οι ίδιοι, το ξέρει και ο κόσμος. Δε μπορούσε να διεκδικήσει τίποτα απέναντι σε αυτές τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός είχε πολύ μεγάλα προβλήματα. Δε μπορούσε να διεκδικήσει. Πιστεύω εκεί γίνανε πολλά λάθη από την αρχή της σεζόν. Είχανε οικονομικά προβλήματα. Ακόμα κινδυνεύει με την ποινή του υποβιβασμού. Είναι μια μεγάλη ομάδα. Καλό θα ήταν να υπάρχει. Δεν είναι πρωτάθλημα της προκοπής χωρίς αυτόν. Όπως δεν ήταν και όταν έλειπε η ΑΕΚ. Ή όταν λείπει ο Ηρακλής, ο Άρης κλπ. Ομάδες με ιστορία, με κόσμο. Αυτά δείχνουν την κατάντια μας.

Για το αν έχουν μπει οι βάσεις στον ΠΑΟΚ για καλύτερο μέλλον: Είναι στο χέρι του. Ένα πρωτάθλημα φαίνεται από την αρχή. Όχι μόνο τι κάνεις εσύ αλλά και το τι κάνουν οι άλλοι. Δηλαδή όταν ο Ολυμπιακός δεν ήταν πουθενά. Ο Παναθηναϊκός δε μπορούσε να διεκδικήσει τίποτα. Είχες μόνο την ΑΕΚ. Και όταν αποκλειστήκαμε από την Ευρώπη, πράγμα κακό βέβαια, είχαμε ένα αβαντάζ. Δεν είχε πολλά μέτωπα ανοιχτά. Γιατί το μέτωπο της Ευρώπης είναι δύσκολο. Έχεις να παίξεις παιχνίδια Τετάρτη ή Πέμπτη και Κυριακή. Βραδινά, με ταξίδια και τέτοια. Είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες και εκεί χάνονται βαθμοί. Και η ΑΕΚ έχασε βαθμούς και ο Ολυμπιακός. Η ομάδα που έρχεται από πίσω μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Ας δούμε τι θα γίνει και του χρόνου με τις προσθήκες. Το μεγάλο θετικό είναι ότι έχουμε ένα άνθρωπο που πληρώνει κάθε πρώτη του μηνός. Δεν έχεις προβλήματα που έχουν οι άλλες ομάδες. Και έτσι είσαι εσύ ένα από τα μεγάλα φαβορί για την επόμενη σεζόν.

Για τον Λουτσέσκου: Ο άνθρωπος έκανε πολύ καλή δουλειά. Έκανε την ομάδα αυτό που είναι. Έχει την ομάδα εκεί που την έχει. Φυσικά και είμαι μαζί του.

Για την περιπέτεια με τη σύζυγο του Βιβή και τον αγώνα του με τη δωρεά οργάνων: Η προσπάθειά μου για την ευαισθητοποίηση του φίλαθλου κοινού σχετικά με τη δωρεά οργάνων έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Αυτό που δε γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι ο ΠΑΟΚ, με εντολή του Ιβάν Σαββίδη, έχει μπει μπροστά στο θέμα της διάδοσης και θα υπάρξει μια έκπληξη. Το καλοκαίρι και με τη νέα σεζόν θα γίνει μια μεγάλη καμπάνια του ΠΑΟΚ για τη δωρεά οργάνων. Είναι καιρός να δείξουν την καλή πλευρά του προέδρου μας, όχι μόνο τα άσχημα που διαδίδουν. Γιατί όντως είναι ένας άνθρωπος που βοηθάει σε πολλούς τομείς. Μπορεί να μη θέλει να φαίνεται αλλά εμείς που ξέρουμε πρέπει να τα λέμε. Η χώρα μας το έχει ανάγκη αυτό. Από όποια πλευρά και αν το δεις.