Ανδρικό χάπι αντισύλληψης δοκιμάστηκε με επιτυχία σε πιθήκους!

Επιστήμονες πραγματοποίησαν με επιτυχία δοκιμές για ένα «ανδρικό χάπι αντισύλληψης» , το οποίο περιορίζει τη δραστηριότητα του σπέρματος χωρίς να προκαλεί παρενέργειες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Independent.

Το σκεύασμα, γνωστό ως ΕΡ055, χορηγήθηκε σε πιθήκους, του είδους μακάκος ρέζους, κατά τη διάρκεια μελέτης στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Πρωτευόντων του Όρεγκον στις ΗΠΑ.

Το «μαγικό χάπι» στοχεύει σε μια πρωτεΐνη στην επιφάνεια των σπερματοζωαρίων που περιορίζει την ικανότητά τους να κινούνται.

Πώς “λειτουργεί” το ανδρικό χάπι αντισύλληψης

Πιο συγκεκριμένα, το σκεύασμα αυτό απενεργοποιεί την ικανότητα των σπερματοζωαρίων να κολυμπούν, περιορίζοντας σημαντικά τις δυνατότητες γονιμοποίησης, σύμφωνα με τη δήλωση του επικεφαλής της έρευνας Μάικλ Ο’Ραντ. Έτσι, αυτό καθιστά το χάπι EP055 ιδανικό υποψήφιο για τη μη ορμονική ανδρική αντισύλληψη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι μόνες επιλογές για ανδρική αντισύλληψη που είναι διαθέσιμες προς το παρόν είναι τα προφυλακτικά ή η βαζεκτομή, αλλά υπάρχουν ελπίδες ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία θα είναι διαθέσιμα στην αγορά ασφαλή και με αναστρέψιμη επίδραση σκευάσματα.