Φωτ. αρχείου

Ανησυχεί ο Σπύρος Λυκούδης για το Κίνημα Αλλαγής

Ακόμα δεν δημιουργήθηκε το Κίνημα Αλλαγής και ο Σπύρος Λυκούδης ανησυχεί για το μέλλον  του, προειδοποιώντας πως αν εξελιχθεί σε μια λίγο μεγαλύτερη διεύρυνση του υπάρχοντος ΠΑΣΟΚ τότε δεν θα πείσει κανέναν.

«Επιμένων, λοιπόν», δήλωσε στο ραδιόφωνο 24/7 «ότι αν το Κίνημα Αλλαγής κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να ανοίξει και να γίνει όσο το δυνατόν ισχυρότερο, από εκεί και πέρα θα μπορεί να διαμορφώσει και καλύτερες προϋποθέσεις συμμαχιών».

«Θα έλεγα όμως ότι δεν πρέπει να ξεκινάμε με μια τέτοια συζήτηση. Γιατί στην φάση που γεννιέται ένας πολιτικός οργανισμός, αν αρχίσει να αναζητάει με ποιόν θα πάει και ποιόν θα αφήσει, έχει καταργήσει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική του αυτονομία», πρόσθεσε ο Σπύρος Λυκούδης.

Χωράει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά;

Απαντώντας για τα όρια της κεντροαριστεράς και για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει σε αυτήν, ο Σπύρος Λυκούδης εξήγησε ότι «το βασικό ζήτημα, το μέχρι που εκτείνεται η μεγάλη δημοκρατική, αριστερή Παράταξη έχει σχέση και με τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σκεφτεί τι ο ίδιος είναι, ποιος ο χαρακτήρας του και τι θέλει. Γιατί εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μείνει αυτό για το οποίο γεννήθηκε, ένα ριζοσπαστικό, αντισυστημικό κόμμα, προφανώς δεν ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια της Κεντροαριστεράς».

«Αν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει ότι είναι άλλο πράγμα και κάνει μεγάλη τομή και στη φυσιογνωμία του και στην πολιτική του, τομή όμως, όχι ρετουσαρίσματα, τότε είναι άλλο ζήτημα. Ρωτάνε αν μας απασχολεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον απασχολεί η Κεντροαριστερά; αν τον απασχολεί ας δείξει τι θέλει», καταλήγει.