Ανοίγει τις πόρτες των φυλακών ο Κοντονής

Ο Σταύρος Κοντονής ανοίγει διάπλατα τις πόρτες των φυλακών καθώς αποκάλυψε ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσει παράταση στο νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργου Καρρά, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε πως «ο νόμος Παρασκευόπουλου είχε να κάνει με την αποσυμφόρηση φυλακών και κατάσταση που τότε ήταν εκτός ορίων. Εκείνος ο νόμος ίσχυσε το 2015-16 και άλλαξε τον Σεπτέμβριο του 2017, καθώς βάλαμε αρκετούς περιορισμούς για την εφ’ όρων απόλυση».

Όπως επισήμανε ο κ. Κοντονής, απευθυνόμενος προς τον κ. Καρρά: «Βάλατε το ζήτημα των περαιτέρω περιορισμών, ώστε να μην μπορούν να απολύονται όσοι έχουν διαπράξει αδίκημα με παραβίαση κατοικιών, καταστημάτων κ.ά. Το εξετάζουμε και θα το δούμε μετά τον Σεπτέμβριο, που λήγει το μέτρο. Θα εξετάσουμε αν παραταθεί ο νόμος και αν αποφασίσουμε θετικά, θα εξετάσουμε κι αυτό το ζήτημα».

«Κράτος δικαίου η Ελλάδα»

Αναφερόμενος στην απέλαση του Τούρκου που συνελήφθη για παράνομη είσοδο σε ελληνικό έδαφος, ο κ. Κοντονής επισήμανε ότι η Ελλάδα «είναι κράτος δικαίου και δεν θα ισοψηφίσει υποθέσεις. Αυτό το μήνυμα απευθύνεται τόσο στην Τουρκία όσο και στην διεθνή κοινότητα από την οποία περιμένουμε μια πιο σταθερή στάση για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, που ακόμα δεν γνωρίζουν γιατί κατηγορούνται» είπε χαρακτηριστικά.